Logo GadgetGear.nl
Piranha Screwlock X62610
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Piranha Screwlock PH schroefbitset X62610

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Piranha Screwlock X62610 met 3 sterren.

THE GOOD

  • Extreem stabiel schroeven
  • Goede verhouding bits ten opzichte van de formaten
  • Handig opbergdoosje

THE BAD

  • (Te)veel werk bij regelmatig wisselen van bit

Met haar Piranha Screwlock schroefbits introduceerde Black & Decker enige tijd geleden een nieuw systeem voor magnetische schroefbits. Niet langer een magnetische bithouder, maar een magneet die je over jouw bits heen schuift. Wij kochten deze onlangs toen we voor een klus een voorraadje PH (kruiskop) bits nodig hadden.

Unboxing

Het doosje bevat in totaal tien onderdelen, waarvan 9 PH schroefbits. Je krijgt 2x PH1, 5x PH2 en 2x PH3. Een prima verdeling, want in de praktijk zal je voornamelijk PH2 schroefbits tegenkomen. Er zijn overigens ook andere varianten van dit doosje beschikbaar.

Piranha Screwlock X62610

Naast de schroefbits en het opbergdoosje krijg je ook de magnetische sleeve die je over de schroefbit heen moet zetten.

Ontwerp

Magnetische bithouders kennen we al jaren en deze wat langere schroefbits die Black & Decker in dit doosje steekt ook. Dat ze daar een magnetische sleeve voor hebben gemaakt is zeker wel slim. Hierdoor klem je de schroefbit zelf keurig in de boorkop. Dit geeft je veel meer stabiliteit dan wanneer er een magnetische bithouder tussen zit.

Piranha Screwlock X62610

Maar, het magnetische buisje moet je er dan wel steeds weer overheen zetten. Wanneer je veel van bit moet wisselen, zijn dat al snel heel veel extra handelingen.

Gebruikservaring

Ik merk dat als ik heel veel van dezelfde schroeven moet verwerken, ik deze manier van werken echt wel kan waarderen. De schroeven zitten echt veel steviger op de bit. Op plekken waar ik echt mijn arm moet strekken om net een schroef in het hout te kunnen zetten ben ik ook blij dat de schroef stabiel op de bit blijft staan. Ik geef wel toe dat de Skil 3070 CA schroevendraaier die ik gebruik echt heel goed is uitgelijnd, waardoor deze echt mooi in het centrum draait.

Piranha Screwlock X62610

Maar wanneer ik veel van bits moet wisselen (ze kunnen ook op bits van dezelfde lengte van andere merken), dan laat ik het magneetje nogal eens vallen door de extra handelingen. Eigenlijk zou je de magnetische sleeve drie keer in dit doosje willen hebben zodat je op ieder formaat bit zo’n magnetische sleeve kunt zetten. Wanneer de bit verslijt, vervang je dan eenvoudigweg de bit zelf. Dit zorgt er ook voor dat je schroefbits netjes stuk voor stuk gaat verslijten.

Conclusie: Piranha Screwlock PH schroefbitset X62610

Ik ben fan van het idee, maar zeker niet van de uitvoering. De bit met magneet is geweldig en het is lekker duurzaam als je de bit gemakkelijk kunt vervangen voor een nieuwe. Maar wanneer je veel handelingen moet doen bij het verwisselen van bits, heb ik toch echt wel de voorkeur aan de klassieke magnetische bithouder die je op iedere hoek van de straat tegenkomt.

Piranha Screwlock kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.