Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Black & Decker 2-in-1 Steam Mop Deluxe

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer uitgebreide lijn accessoires
  • Handige, handzame steambuster
  • Reservoirverlichting is erg duidelijk
  • Handige autoselect voor vloeren
  • Ook tapijten kunnen gereinigd worden

THE BAD

  • Geen

Gisteren schreven we je al dat Black & Decker haar nieuwe stoomreinigers introduceerde. De afgelopen weken mochten we al met de nieuwe stoomreinigers spelen, dus vandaag onze bevindingen van deze nieuwe schoonmaaktools.

Unboxing

Wij mochten van Black & Decker aan de slag met het meest uitgebreide pakket dat ze maken. De 2-in-1 Steam Mop Deluxe. Deze set bevat de Steambuster handstoomreiniger en een voet waarmee deze in een Steam Mop wordt veranderd.

Steam Mop Unboxing

Daarnaast krijg je er twee schoonmaakpads voor onder de Steam Mop bij, met een handige tapijtglijder. Deze zorgt ervoor dat je ook tapijten grondig met de Steam Mop kunt reinigen.

Je krijgt er een rubber matje bij om de Steam Mop op te zetten wanneer je hem niet gebruikt, een trechtertje om de Steambuster mee te vullen, een flexibele slang voor de Steambuster en een zakje met daarin een stoomspuitstuk en speciale borsteltjes voor de douche, het toilet en de keuken.

Steam Mop

Steam MopDe Steam Mop voegt nieuwe functies toe aan de Steambuster. Daarmee doel ik er niet op het feit dat er een stok en een schoonmaakpad aan de Steambuster worden toegevoegd, maar ik doel ook op de nieuwe bediening in het handvat. Via de B&D Autoselect kies ik namelijk het type vloeroppervlak dat ik schoon wil maken. De Steam Mop stelt zich daar vervolgens op in. Tegels kunnen bijvoorbeeld heel wat meer hebben dan laminaatvloeren.

Het werken met de Steam Mop is wel even wennen, zeker wanneer je een Swiffer gewend bent om de boel mee schoon te maken. De combinatie van stoom en schoonmaakpad is op gladde vloeren namelijk best stroef. Toch is het resultaat de extra moeite waard. Helaas heb ik niet de middelen om te checken of de vloeren echt 99,9% minder bacteriën bevatten, maar ze glimmen wel weer duidelijk. Dat alleen al geeft mij bij de Steam Mop een prima gevoel.

Daar komt nog eens bij dat ik geen schoonmaakmiddelen gebruik. Dit maakt de Steam Mop minder milieubelastend en geeft mij een goed gevoel gezien ik een baby heb die over de vloer rondkruipt.

Toch is er één nadeel. De Steam Mop neemt nauwelijks stof op. Dat wil zeggen, grote stofvlokken rollen op en worden grijze slierten. Dat is niet vreemd, want de Steam Mop is vooral een Mop en geen stofzuiger. Voor een goede schoonmaak blijft het advies dus om eerst te zuigen en dan te moppen ;-).

De twee schoonmaakpads die Black & Decker bij de Steam Mop levert, gaan na gebruik gewoon mee in de wasmachine. Ook nu, na een paar wasbeurten, zien ze er nog lekker fris uit.

Black & Decker Autoselect

Steambuster

De Steambuster moet jouw maatje worden bij alle vervelende schoonmaakklussen. Denk daarbij aan het schoonstomen van het fornuis, het schoonspuiten van het toilet etc. Het is voor deze klussen dat B&D verschillende kleuren borstels in het pakket heeft gedaan. Zo weet je zeker dat je voor jouw fornuis niet dezelfde borstel gebruikt als voor het toilet.

Steambuster

De Steambuster bevat het waterreservoir. Dit is rood gekleurd wanneer het water nog niet op temperatuur is. Wanneer het reservoir blauw kleurt, is de Steambuster klaar voor gebruik.

Steambuster Reservoir

De Steambuster genereert een vrij constante stoomtoevoer en heeft ook een Steam Boost functie. Dit geeft enkele seconden lang 50% extra stoom. Ideaal voor hardnekkig vuil.

Natuurlijk hebben we de Steambuster ook uitgeprobeerd op de badkamer en op de spochtplekken die menig Hollandse badkamer rijk is. Ook hier is de Steambuster in te zetten, maar helaas alleen beperkt tot spocht dat aan het oppervlak van bijvoorbeeld de voegen zit. Spocht dat al dieper in het materiaal is getrokken vraagt toch een meer chemische aanpak. Hou je het dus regelmatig bij, dan is de Steambuster je beste en gezondste middel om spocht aan te pakken. Verzaak je dit, moet je toch de hardere aanpak verkiezen.

Conclusie

De Steam Mop en Steambuster zijn twee nieuwe tools die toch wel heel handig zijn in het moderne huishouden. Gewoon het idee dat je geen emmer water hebt die je tijdens het moppen om kunt stoten, geen schoonmaakmiddelen hoeft in te zetten voor een glanzende vloer en dat je een handzame stomer hebt om bijvoorbeeld autovelgen mee schoon te spuiten, is ideaal. Dat het moppen wat meer kracht kost dan bij een traditionele mop is jammer, maar daar lijkt me ook niet iets waar wat aan te doen is. Wat voor mij in ieder geval belangrijk is, is dat dit systeem stevig, handig en goed doordacht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.