Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Black + Decker Window Washer

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Snel, streeploos schone ramen

THE BAD

  • Behalve bij vettige vlekken. Dan moet je wat meer moeite doen

Kärcher was de eerste die groots haar ramenreiniger presenteerde, maar de mensen van Black + Decker zitten niet stil. Daar hebben ze het idee dat het beter kan en dit presenteerden ze in de vorm van de Window Washer. Een geslaagd alternatief.

Unboxing

De Window Washer wordt geleverd met handleiding, netvoeding en één schoonmaakstrip. Oké, dat laatste is een beetje karig. Voor een beetje huis zou het fijn zijn om twee of drie schoonmaakstrips te hebben.

Design

Qua design lijkt de Window Washer natuurlijk sterk op de Window Vac van Kärcher met één grote uitzondering. De Window Washer van Black + Decker is een alles-in-één oplossing. Je hebt dus geen losse sprayoplossing met schoonmaakstrip nodig. In plaats daarvan doet de Window Washer het allemaal vanuit één apparaat.

Schoonmaken met de Window Washer

Je moet de hoofdfunctie van de Window Washer voorral zien als een soort stofzuiger die het vocht letterlijk van het raam zuigt. Bij voorkeur met al het vuil erbij. Voor je dit gaat doen, moet je het raam eerst voorbewerken. Vanuit het reservoir van de Window Washer spray je water (eventueel met een schoonmaakoplossing) op de ramen en met de schoonmaakstrip poets je het vuil los. Hierna draai je de zuigknop naar voren om het raam streeploos droog achter te laten. Klinkt simpel? Is het ook!

Tenzij… je vetvlekken tegenkomt. Die van kinderhandjes en kindermondjes. Hier zal de gemiddelde wateroplossing niet veel mee kunnen. Op dat moment moet je de ramen voorbewerken met een glasex-achtige oplossing die vetvlekken kan aanpakken. Daarna werk je het geheel gewoon met de Window Washer af.

Conclusie

Al je ramen streeploos schoon. Als het om het reguliere vuil gaat is dat met de Window Washer zo gedaan. Krijg je met vetten te maken, zal je wat meer moeite moeten doen en andere schoonmaakmiddelen moeten inzetten. Verder zoeft de Black + Decker Window Washer zonder moeite over de ramen.

Beschikbaarheid

De Black+Decker Window Washer is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.