Logo GadgetGear.nl
Alogic Echelon
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Alogic Echelon Toetsenbord en Muis voor Mac en Windows

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Alogic Echelon met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Stijlvol
 • Slimme functietoetsen
 • Oplaadbaar
 • Multi-device

THE BAD

 • Geen verlichte toetsen

Alogic is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige computeraccessoires die zowel functionaliteit als esthetiek combineren. De Echelon-serie, bestaande uit draadloze toetsenborden en muizen, is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel Windows- als macOS-gebruikers. In deze uitgebreide review bespreken we de kenmerken, prestaties, ontwerp en gebruikservaringen van beide varianten.

Alogic Echelon
Alogic Echelon

Unboxing en Eerste Indruk

Bij het openen van de doos vinden we het draadloze toetsenbord, de muis (bij de Windows-variant), een USB-C oplaadkabel en een snelle startgids (let op: bij de mac versie wordt de muis apart geleverd). De materialen voelen hoogwaardig aan en het strakke, professionele ontwerp geeft meteen een goede indruk.De toetsenborden en muizen zijn beschikbaar in twee kleuren: klassiek zwart en stijlvol wit. Deze kleuropties maken het gemakkelijk om de accessoires aan te passen aan de rest van je werkruimte.

Alogic Echelon
Alogic Echelon

Design en Bouwkwaliteit

Het ontwerp van het Alogic Echelon toetsenbord is modern en minimalistisch. Het toetsenbord heeft een slanke behuizing die zowel stevig als licht is. Dit maakt het toetsenbord niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook duurzaam en draagbaar. De muis heeft een ergonomisch ontwerp dat zorgt voor comfort tijdens langdurig gebruik, wat essentieel is voor zowel kantoorwerk als thuisgebruik.

Alogic Echelon
Alogic Echelon

macOS-variant

Het Echelon toetsenbord voor macOS is speciaal ontworpen om naadloos te integreren met Apple-producten. Het toetsenbord beschikt over specifieke functietoetsen voor macOS, waaronder helderheidsregeling, mediabediening en Mission Control. Daarnaast zijn er sneltoetsen voor het openen van de downloadmap en de desktopmap, wat de efficiëntie verhoogt.

Alogic Echelon
Alogic Echelon

Windows-variant

De Windows-variant van het Echelon toetsenbord biedt eveneens een scala aan handige functies. Het toetsenbord heeft sneltoetsen voor e-mail, rekenmachine, zoekfunctie en multimedia, wat het dagelijkse gebruik vereenvoudigt. Bovendien ondersteunt het toetsenbord multi-device connectiviteit, waardoor gebruikers eenvoudig kunnen schakelen tussen drie apparaten via Bluetooth of 2.4GHz verbinding.

Alogic Echelon
Alogic Echelon

Connectiviteit

Beide toetsenborden maken gebruik van Bluetooth 5.0 en een 2.4GHz draadloze verbinding, wat zorgt voor een stabiele en betrouwbare connectiviteit. De mogelijkheid om te schakelen tussen apparaten is vooral handig voor gebruikers die meerdere apparaten tegelijkertijd bedienen. Dit maakt het eenvoudig om te switchen tussen bijvoorbeeld een laptop, tablet en smartphone.

Alogic Echelon
Alogic Echelon

Batterijduur en Opladen

Een van de opvallende kenmerken van de Echelon-serie is de lange batterijduur. Beide toetsenborden kunnen wekenlang gebruikt worden op een enkele oplaadbeurt, afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Het opladen gebeurt via een USB-C poort, wat snel en efficiënt is. Dit elimineert de noodzaak voor wegwerpbatterijen, wat zowel kostenbesparend als milieuvriendelijk is.

Alogic Echelon
Alogic Echelon

Typen en Gebruikerservaring

De typervaring op het Echelon toetsenbord is uitzonderlijk. De toetsen hebben een laag profiel en bieden een tactiele feedback die vergelijkbaar is met die van premium laptops. Dit zorgt voor een stille en responsieve typervaring, ideaal voor drukke kantoren of stille thuiswerkplekken.

Alogic Echelon
Alogic Echelon

Muiservaring

De bijgeleverde muis in de Windows-variant presteert uitstekend. De ergonomische vorm zorgt ervoor dat de muis comfortabel in de hand ligt, zelfs na langdurig gebruik. De DPI-instelbare sensor biedt precisie en flexibiliteit, wat ideaal is voor zowel dagelijks kantoorwerk als creatieve toepassingen zoals grafisch ontwerp.

Alogic Echelon
Alogic Echelon

Belangrijkste Kenmerken van de Alogic Echelon Toetsenbord en Muis nog even op een rijtje.

macOS-variant

1. Specifieke functietoetsen: Helderheidsregeling, mediabediening en Mission Control.
2. Extra sneltoetsen: Directe toegang tot de downloadmap en desktopmap.
3. Oplaadbaar via USB-C: Geen noodzaak voor wegwerpbatterijen.
4. Kleurvarianten: Beschikbaar in zwart en wit.
5. Connectiviteit: Bluetooth 5.0 en 2.4GHz draadloze verbinding.

Alogic Echelon
Alogic Echelon

Windows-variant

1. Snelle toegangstoetsen: E-mail, rekenmachine, zoekfunctie en multimedia.
2. Multi-device connectiviteit: Schakelen tussen drie apparaten via Bluetooth of 2.4GHz.
3. Langdurige batterijlevensduur: Weken gebruik op een enkele oplaadbeurt.
4. Ergonomische muis: Comfortabele grip en DPI-instelbare sensor.
5. Kleurvarianten: Beschikbaar in zwart en wit.

Alogic Echelon
Alogic Echelon

Gemeenschappelijke Kenmerken Alogic Echelon

1. Modern en slank ontwerp
2 Stabiele connectiviteit: Betrouwbare Bluetooth 5.0 en 2.4GHz verbinding.
3. Comfortabel typen: Lage profieltoetsen met tactiele feedback.
4. Prijs: Rond de €84,99, competitief geprijsd voor high-end randapparatuur.

Alogic Echelon
Alogic Echelon

Prijs en Beschikbaarheid

De Alogic Echelon toetsenbord- en muisset is geprijsd rond de €84,99. Voor de mac versie ben je iets duurder uit. Dit komt voornamelijk omdat de toetsenbord en de muis los worden verkocht. Zo kost het toetsenbord in de mac versie € 74,99 en de muis € 29,99. Deze prijs is competitief in vergelijking met andere high-end draadloze toetsenborden en muizen op de markt. Gezien de hoogwaardige bouwkwaliteit en de uitgebreide functionaliteit, biedt de Echelon-serie een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Beide producten zijn beschikbaar via de officiële Alogic-website en andere grote retailers.

Voordelen

 • Stijlvol en duurzaam ontwerp: De behuizing en het slanke profiel geven het toetsenbord een premium uitstraling.
 • Specifieke functietoetsen: Zowel de macOS- als Windows-varianten bieden sneltoetsen die de productiviteit verhogen.
 • Lange batterijduur: Wekenlang gebruik op een enkele oplaadbeurt.
 • Multi-device connectiviteit: Eenvoudig schakelen tussen meerdere apparaten.
 • Ergonomische muis: Comfortabel voor langdurig gebruik met nauwkeurige tracking.

Nadelen

 • Geen achtergrondverlichting: Het toetsenbord mist achtergrondverlichting, wat het gebruik in donkere omgevingen kan bemoeilijken.
 • Prijs: Hoewel competitief, kan de prijs aan de hogere kant zijn voor casual gebruikers.

Conclusie

Voor gebruikers die op zoek zijn naar een hoogwaardig toetsenbord en muis met uitgebreide functies en een stijlvolle uitstraling, is de Alogic Echelon-serie een uitstekende keuze. Het product biedt een perfecte balans tussen design, functionaliteit en prijs, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke werkplek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.