Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: WonderBoom 3, Bluetooth luidsprekertje, maar dan wel in stereo

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Ultimate Ears Wonderboom 3 met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • In stereo opstelling; erg goed geluid
  • Fantastische Bluetooth verbinding
  • Accu duur
  • Compact
  • Weerbestendig

THE BAD

  • Micro-USB lader

Eerder reviewden we de WonderBoom 3. Een compact en solide speakertje met superieure Bluetooth en een ouderwetse micro-USB-aansluiting. Prima geluid, maar we misten iets… Een tweede speaker om Stereo te testen. Nou, hier is hij dan; onze ervaring…

De Wonderboom 3 is een klein, robuust Bluetooth luidsprekertje dat extreem goed verbindt met je mobiele apparaten. De Bluetooth-chip die in het product zit en de antenne werken ongekend goed. Dit betekent dat zodra je de speaker aanzet, hij direct koppelt met het gepaarde apparaat. Sta je onder de douche en zet je het speakertje aan, dan verbindt het direct met je gekoppelde telefoon, zelfs als die zich op een andere verdieping in je huis bevindt, of zelfs in de tuin of bij de buren. Je moet het dan wel doen met een oké maar niet subliem laag geluid uit het speakertje en leven met de hopeloos verouderde micro-USB-aansluiting voor opladen. Overigens is de accuduur ronduit prima, ideaal voor op de camping. Als het douchegedeelte niet te ver van je tent of campertje is, zou het zomaar kunnen dat je de telefoon in de tent of camper kunt laten liggen.

Maar voor onze recensie kregen we slechts één exemplaar, zodat we de stereomogelijkheden niet konden testen. De kerstman van Ultimate Ears was erg vriendelijk en stuurde een tweede Wonderboom 3. Helaas knalroze, maar dat maakt voor het geluid niets uit. Het is wel handig dat hij een andere kleur heeft dan de eerste eenheid. Voor stereo hoef je namelijk niet die tweede speaker met je telefoon te pairen. Je paart hem met de reeds gekoppelde Wonderboom 3 en boem! Je hebt stereo. Dat verbinden moet je wel even goed lezen in de handleiding of een YouTube-filmpje checken. Eenmaal een eerste keer gedaan, blijft het makkelijk uitbreiden van mono naar stereo en plezier. En ja, dat is echt plezier. Opeens klinkt het laag ook veel beter en is natuurlijk het audiobeeld stereo en veel breder. Heerlijk in bad, op de camping of in de tuin. Met deze twee speakertjes zet je snel en gemakkelijk een goed geluid neer. En ja, twee verschillende kleuren is dus wel handig. Wij verstoppen die roze gewoon weg achter wat groen.

Conclusie

Een tweede Wonderboom 3 is echt een verrijking voor het geluid en de muziekervaring. Je hebt natuurlijk meer volume, maar vooral ook net wat meer bas, lijkt het. En dankzij de superieure Bluetooth is de afstand die je kunt overbruggen ook behoorlijk. Nu hopen dat er Stereo-bundelaanbiedingen komen.

Noot: na de review was de luidspreker onvindbaar na de kerstopruiming… Vandaar de stock foto’s

Ultimate Ears WONDERBOOM 3 - Bluetooth Speaker - Draadloos - Hyper Pink kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij Ultimate Ears Webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.