Review: JBL Pulse4, de leukste Bluetooth luidspreker

JBL heeft met de Pulse ooit de toonzet als het gaat om led licht in een luidspreker. Met de Pulse 4 zie je niet eens meer dat het een luidspreker is. Wat is het nu werkelijk? Een lamp met geluid of luidspreker met lichtshow?

De Pulse 3 is de luidspreker die nog steeds een glimlach op ieders gezicht tovert. Een verdraaid goed luidsprekertje met een prachtige lichtshow. Je kan kiezen tussen lavalamp effecten, led volume meters en allerlei andere variaties. Sinds vorig jaar is er de Pulse 4. Helaas hebben we niet eerder een review unit kunnen bemachtigen. Vandaar dat we op de JBL webshop er 1 gekocht hebben om dit nieuwe luidsprekertje te testen. Laten we beginnen met het enige minpuntje; onze Pulse 3 blijkt niet compatibel met de Pulse 4 als het gaat om het koppelen voor synchroon muziek luisteren uit meer luidsprekers. De JBL technologie verbindt tientallen JBL speakers draadloos via Bluetooth. Zo heb je meer volume of luister je naar stereogeluid. JBL heeft verschillende technologieën om speakers met elkaar te verbinden. Helaas zijn de technologieën niet met elkaar te verbinden. Zorg voor aankoop dus dat je zeker weet of jouw luidspreker wel met de andere kan communiceren.

Vormgeving

Bij het uitpakken is het duidelijk dat JBL echt een A-merk is. Het uitpakken is een feest en alles ziet er netjes uit met de diverse beschermfolies. Waarom zijn die stickertjes en folies eigenlijk? Als zo’n product in de boot duizenden kilometers ligt te trillen in een doos op het ritme van de dieselmotoren, dan kunnen er schuurplekjes ontstaan. Om dat te voorkomen en zeker te zijn dat hoogglans ook glanzend blijft, verpakken de goede merken hun producten extra goed. De Pulse 4 heeft die verpakking zeker nodig. Het product is hoogglans. Vrijwel alles is een polycarbonaat lichtdoorlatend materiaal waar de ledjes achter zitten. Zelfs de bedieningsknop lijkt in het kunstglas te zweven. Als je heel goed kijkt zie je dat er vernuftig een draadje recht naar binnen gaat. Tot op de kleinste details die de Pulse 4 werkelijk prachtig gemaakt. Wij hebben de witte versie voor ons staan. Enkel de boven- en onderkant verraden dat het om een luidspreker gaat. Bij de Pulse 3 zag je nog een stukje luidspreker. Bij de Pulse 4 zie je dat niet. Het lijkt eigenlijk een hele mooie campinglamp. Afhankelijk van je inrichting zal hij ook prima op een kamer staan. De hoogglans afwerking heeft ook een klein nadeel: vingerafdrukken….

Lichtshow

De Pulse 4 geeft volledig rondom licht. De vele ledlampjes in de Pulse 4 worden door een filter diffuus gemaakt waardoor het idee ontstaat dat het een geheel is. De Pulse 4 is gedetailleerde dan de voorgangers en geeft beduidend meer licht. Met de app kan je de diverse effecten selecteren. Net zoals een kampvuur is het licht haast hypnotiserend. Voor je het weet zit je er uren naar te turen. De patronen variëren van voorspelbaar tot verrassend en van sfeer verhogend tot nachtlampje. Kortom erg veelzijdig en gegarandeerd voor veel plezier. Het blijft magisch om het licht te zien aanpassen aan het volume of de beat van de bas.

Audio

Je zou het op het eerste gezicht haast niet zeggen dat dit een luidspreker is. Nergens zit een gril of gaas waar een luidspreker achter verstopt zit zoals bij de Pulse 3 en veel concurrenten. De triplerende baspoort aan de bovenzijde en onderkant zijn het enige wat nog zichtbaar maakt dat dit een audio product is. Het verbaast ons hoe goed het geluid is uit dit luidpsprkertje. De Pulse 3 overtuigd al, maar bleef een beetje qua geluid achter bij luidsprekers uit dezelfde prijsklasse. De Pusle 4 klinkt ronduit erg lekker en kan zowaar ook nog eens volume leveren. Het enige minpunt is het feit dat JBL Connect weer heeft verlaten en nu Partyboost heeft om luidsprekers met elkaar te verbinden. Aangezien we geen andere Partyboost luidsprekers hebben, kunnen we dat niet testen.

Als bonus is de Pulse 4 (net als de Pulse 3) spatwaterdicht. Hij kan zelfs een val in een bad overleven. De ideale luidspreker dus voor op het strand, bij het zwembad of in de badkamer. Natuurlijk gebruik je m dan wel op de accu. Die is overigens prima voor dik 10 uur muziek.

Conclusie

De Pulse 4 is een super product. Een prachtige lamp met lichteffecten en een prima luidspreker in 1 product. Velen hebben de Pulse producten gekopieerd of als inspiratie gebruikt. Met de Pulse 4 laat JBL zien nog steeds voorop te lopen in dit segment van lichtshow luidsprekertjes.

De JBL Pulse 4 kost ongeveer 180 Euro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • prachtige licht effecten
  • prima geluid
  • waterdicht ipx7
  • accuduur
  • Partyboost

THE BAD

  • niet JBL Connect compatibel
Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram