Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Nedis Bluetooth Party Speaker, betaalbare mobiele feestjes

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Nedis Bluetooth Party Speaker met 4 sterren.

THE GOOD

  • Geluidskwaliteit
  • Ledlicht
  • Aansluitmogelijkheden
  • Trolleysysteem
  • 6,5 uur accuduur
  • Afstandsbediening
  • Erg compleet

THE BAD

  • Veel knoppen
  • Geen fysieke aan/uit-knop
  • Niet spatwaterdicht

JBL heeft de party speaker populair gemaakt. Eerlijk is eerlijk; het was Sony die de eerste mobiele bluetooth speaker met ledlicht lanceerde. Inmiddels zijn er diverse merken, maar de ene is nog duurder dan de andere. Wij vonden de Nedis Party Speaker voor ruim onder de tweehonderd euro. Met ingebouwde trolley en ledlicht. Is het wat voor die prijs? Wij hebben hem twee maanden op de hockeyvelden getest.

Nedis is een organisatie die al ruim veertig jaar consumentenelektronica levert voor een betaalbare prijs. Lange tijd was het bedrijf het geheim achter de kleinere elektronicawinkels en later zelfs leverancier van producten aan ketens zoals MediaMarkt, HEMA en diverse ketens in Europa. Vaak als private label of onder merknamen zoals König en Sweex. Sinds vijf jaar is het bedrijf begonnen met producten onder de eigen naam te leveren: Nedis. De organisatie heeft een ervaren product- en inkoopafdeling en decennialange relaties met leveranciers in het Verre Oosten. Zo kan het bedrijf tegen scherpe prijzen leveren. Die prijzen blijven ook gunstig omdat er nauwelijks marketingkosten zijn. Een strategie waardoor ze al lang succesvol zijn aan de onderkant van de markt. De voordelen van lage prijzen door nauwe samenwerking met landen met lage lonen, maar met de kwaliteitsgarantie die je van een Europese organisatie mag verwachten. De producten voldoen aan de regel- en wetgeving en er is een retourorganisatie. Nedis is overigens lid van en volgt de richtlijnen van amfori BSCI, een internationale bedrijfsassociatie die open, eerlijke en duurzame handel bevordert.

Party Speaker op het veld

Voor een hockeyclub zochten we een speaker om met een team lekker actie aan de wedstrijd te beginnen. Bij diverse sportteams en jeugdorganisaties zijn deze speakers onmisbaar. Maar ook voor bedrijven is zo’n speaker met een microfoon leuk voor een toespraak of borrel. Er zullen ook heel wat van deze speakers op tienerkamers staan. Voor gebruik op sportvelden is het handig als de speaker ook een trolley is, een accu heeft en vooral ook lekker hard kan. De verlichting is een bonus voor de borrel na de wedstrijd, hoewel menig clubgebouw zelf een goede installatie heeft.

Het eerste wat aan de Nedis Party Speaker opvalt, is dat hij licht van gewicht is en heel veel knoppen heeft. De hoeveelheid knoppen en aansluitingen is zelfs een beetje intimiderend. Maar gelukkig is het aansluiten van een bluetoothapparaat supersimpel. Zonder veel gedoe heb je jouw telefoon aangesloten en kun je direct het volume van de luidspreker uittesten. Daar gaat het toch immers om? Het volume uit deze speaker stelt niet teleur en het geluid kan hard zonder te vervormen. De bas is ook lekker aanwezig, al moet je deze niet vergelijken met luidsprekers die minimaal het dubbele kosten. De trolleyfunctie is effectief. Het lichte gewicht was bij het openen van de doos even een teleurstelling. Onbewust koppel je dat toch aan de kwaliteit van zo’n product. Het is niet voor niets dat sommige merken gewoon extra gewicht toevoegen voor een gepercipieerde kwaliteit. In de praktijk is het slepen met een zware luidspreker ronduit onhandig. Daarom is het gewicht eigenlijk na een paar weken gebruik duidelijk een voordeel gebleken.

Feestje bouwen met features

Met deze draagbare party luidspreker kun je zonder twijfel een feestje bouwen. Met de dynamische knipperende RGB LED-lampjes creëert deze luidspreker een onmiddellijke disco-sfeer, terwijl het trolleysysteem met intrekbaar handvat en robuuste wielen zorgt voor gemakkelijke verplaatsing. Even naar een andere ruimte gaan is geen probleem. De ingebouwde oplaadbare batterij belooft tot 6,5 uur non-stop muziek. Een stopcontact is dus niet nodig. Dat geeft ook meer mogelijkheden. Het geluid van de 8″ subwoofer gecombineerd met twee 3″ tweeters levert op papier 120W aan muziekvermogen. Prima voor een klein feestje, maar bij meer dan twintig mensen in een ruimte heb je echt meer vermogen nodig. Op het veld hoort zelfs de overkant de muziek, maar echt lekker is het als je binnen een straal van 3-5 meter staat.

Naast de ingebouwde Bluetooth zijn er ook een geïntegreerde USB-poort en SD-kaartsleuf die een eenvoudige afspeeloptie bieden voor je digitale muziekbibliotheek. De klankkleur kun je wat bas en hoge tonen aanpassen. De luidspreker heeft ook een gitaar- en microfooningang met een echo-effect voor liveoptredens, terwijl de 2x RCA-aansluitingen aan de achterzijde zorgen voor extra connectiviteit. Alles is gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening, die je ook mag vergeten. De knoppen en mogelijkheden hadden wat ons betreft eenvoudiger gemogen. Misschien was de luidspreker dan nog goedkoper te produceren. Beter zou zijn als de luidspreker ook spatwaterdicht zou zijn. Voor buiten op het veld moet de speaker bij regen de dug-out in. Het enige waar iedereen even aan moest wennen, is dat er geen fysieke aan/uit-knop op de luidspreker zit. Gewoon ‘stand-by’ selecteren is eigenlijk voldoende. Om hem echt uit te zetten heb je toch de afstandsbediening nodig.

Conclusie

De Nedis Bluetooth Party Speaker is een alleskunner wat betreft aansluitingen en mediavoorzieningen. Het lichteffect is ronduit leuk en het geluid is goed. De trolleyfunctie werkt in combinatie met het lichte gewicht in de praktijk goed. Voor buitengebruik zou spatwaterdichtheid fijner zijn in plaats van de vele knoppen. Maar wie veel geld wil besparen, zal veel plezier aan deze luidspreker beleven. Hij oogt serieus, klinkt goed en blijft ruim onder de tweehonderd euro. Check de prijs op bol.com en laat je verrassen door de prijs.

Nedis Bluetooth Party Speaker - Maximale batterijduur: 6.5 uur - 120 W - Handgreep - Feestverlichting - Equalizer - Zwart kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij Nedis Shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.