Logo GadgetGear.nl
Logo Shell
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Shell gaat blokkeerkosten rekenen bij laadpalen

Met de toenemende verkeersdruk van EV’s op de Nederlandse wegen, heeft de laadinfrastructuur nog altijd moeite om snel genoeg mee te schalen. Wie langer aan de paal blijft hangen dan nodig, kan binnenkort een boete van de Britse oliemaatschappij verwachten.

Wie langer dan vier uur aan een paal blijft hangen, gaat vijf cent per minuut betalen voor het blokkeren van de paal. Shell rekent daarbij met een maximum van €12 per keer, wat gelijk staat aan vier uur blokkeren. Daarna stopt de toeslag, wat voor toeristen weleens een zeer gunstig parkeertarief rondom luchthavens zou kunnen betekenen.

Het straftarief zal van toepassing worden op alle Road- en EVBox laadpunten die het exploiteert. Bovendien zijn de strafminuten alleen voor eigenaren van een Shell Recharge laadpas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.