Arjan Olsder
Arjan Olsder

Shell gaat 80 laadstations bouwen

De kogel is door de kerk. Shell gaat het doen. Het bedrijf investeerde al eerder in groene energie en lijkt toe te geven aan de toekomst van elektrisch rijden. Het gaat de concurrentie aan met Fastned en Tesla. Het gaat laadstations voor elektrische auto’s bouwen.

De aankondiging van 80 elektrische Shell stations maakt zowaar uit van een nog veel grotere organisatie; namelijk die van de Duitse autobouwers. Daimler AG (Smart), BMW Group (Mini, Rolls-Royce), Ford Motor Company (Lincoln, Troller) en de Volkswagen Group (Audi, Seat, Skoda, Lamborghini, Porsche, Bugatti, Bentley) kondigden vorige maand aan voor 2020 400 laadstations te willen realiseren. Maar de autobouwers hebben natuurlijk weinig kaas gegeven van het exploiteren van ‘tank’ stations. Shell lijkt daarmee een partner te zijn voor 80 van deze stations. Daarbij gaat Shell gebruik maken van Ionity technologie waarbij een auto in 5-8 minuten geladen kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.