Hyundai verlengt samenwerking met Shell

Hyundai heeft opnieuw een vijfjarige wereldwijde samenwerkingsovereenkomst getekend met Shell. Deze keer ligt het accent op schone mobiliteit. De ondertekeningsceremonie in de Hyundai Motorstudio Goyang in Korea vond online plaats.

‘Onze samenwerking moet positief bijdragen aan de overstap naar schone mobiliteit en oplossingen waar iedereen van kan profiteren’, vertelt Un Soo Kim, Senior Vice President en Head of Global Operations Division van Hyundai Motor Company. ‘Met Shell kunnen we onze sterke positie in de auto-industrie consolideren en onze transitie naar aanbieder van slimme mobiliteitsoplossingen voortzetten.’

 

Met deze nieuwe overeenkomst, die loopt tot 2026, verlengen beide partijen hun samenwerking al voor de vierde keer. Deze keer ligt het accent op schone energie en de reductie van CO2-emissie, als reactie op de ontwikkelingen in de markt. Hyundai wil milieuvriendelijker en duurzamer produceren en zijn ontwikkeling tot een aanbieder van slimme mobiliteitsoplossingen voortzetten. Shell breidt zijn rol uit als aanbieder van schonere mobiliteitsoplossingen voor Hyundai.

‘Snellere ontwikkeling van de mobiliteitssector naar netto CO2-neutraliteit heeft juist nu pioniers nodig die willen samenwerken om de voorwaarden te scheppen voor een toekomst met schonere energie’, zegt Carlos Maurer, Executive Vice President van Shells Global Commercial Business. ‘We kunnen de dienstverlening van Hyundai het best versterken door toepassing van onze expertise op het gebied van laaddiensten voor elektrisch aangedreven voertuigen en onze diepgaande kennis op basis van het contact met automobilisten, dat we dagelijks in onze meer dan 46.000 verkooppunten wereldwijd hebben.’

De samenwerking richt zich op gezamenlijke projecten in deze nieuwe richting, onder meer in de vorm van een plan om nieuwe diensten te ontwikkelen voor aanbieders van mobiliteitsdiensten, vooral in Azië. Beide bedrijven bespreken samenwerkingen voor energieleverantie, zoals laaddiensten voor batterij-elektrische en waterstof-elektrische voertuigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.