Logo GadgetGear.nl
Detective Pikachu Returns
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Detective Pikachu Returns (Switch)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Nintendo Detective Pikachu Returns met 3 sterren.

THE GOOD

  • Veel verhaal
  • Veel Pokémon

THE BAD

  • Erg langdradig
  • Geen echt mooie graphics
  • Sidequests hebben weinig doel anders dan afleiding

Terwijl we met smacht wachten op Super Mario Bros. Wonder, dropt Nintendo nog snel een vervolg op de 3DS hit Detective Pikachu. In Detective Pikachu Returns reizen we terug naar Ryme City, ditmaal in HD, maar zonder 3D.

Die eerste titel was zo succesvol qua verhaallijn, dat The Pokémon Company hem liet verfilmen, wat enorm heeft bijgedragen aan de bekendheid van Pokémon. En heel eerlijk, het was inhoudelijk ook echt een extreem leuke game. Wat toch vaak lastig is wanneer een game op het witte doek verschijnt. Zonder twijfel ook de reden dat ik enorm uitkeek naar de release van Detective Pikachu Returns, die misschien toch wel wat stilletjes plaatsvond.

Detective Pikachu Returns

Goed, terug naar Ryme City, net nadat Tim en Pikachu de stad hebben gered. Om Ryme City beter te beschermen tegen misdaden, is PPB opgericht, het Pokémon Protection Bureau waar Pikachu en Tim beiden onderdeel van uitmaken.

Ryme City is nog altijd een prachtige plek waar Pokémon en mensen enigszins gelijkwaardig kunnen leven. Hoewel Nintendo tegenwoordig in staat is om fantastisch ogende games te maken, zit Ryme City kwalitatief niet heel ver van het 3DS gevoel vandaan. Iets meer aandacht voor de afwerking van de game had Nintendo zeker niet misstaan.

Terwijl Pikachu en Tim op de achtergrond nog steeds naar zijn vader Harry zoeken, wordt de Aurora Gem gestolen. De verdachte? Een Pokémon met rare kubussen op de rug. Zo zijn er wel meer en ze doen allemaal dingen waar het PPB niet blij van wordt.

Het verhaal lijkt lekker vlot op stoom te komen, maar al snel moet je echt met iedereen in jouw omgeving kletsen om ook maar iets verder te komen in het spel. Inderdaad, het speurwerk begint, maar trekt je meteen compleet uit de vaart. Om jonge spelers te helpen, moet je ook echt alle informatie uit omstanders gehaald hebben voor je verder kunt. Zo mis je niks qua details. Jammer, want als wat oudere speler laat het verhaal zich soms wel heel snel voorspellen. Op dat moment heb je niet echt zin om nog door ellelange dialogen heen te buttonsmashen.

Gelukkig zijn er ook nog sidequests. En die zijn er in overvloed om zo jouw gedachten even weg te halen bij het centrale verhaal. Jammer genoeg haal je daar echter geen beloning uit en er zit ook weinig diepgang in. Het is vooral wat afleiding van de vele dialogen.

Wat leuk in de game is, is dat Pikachu de krachten van andere Pokémon kan gebruiken om verder te komen in het verhaal. Denk aan het gebruik van de Growlith om geuren op te pikken en te volgen of Luxray om dwars door muren heen te kijken.

Conclusie Detective Pikachu Returns

Zelf hoop ik dat ze deze game enorm snel gaan verfilmen. Gewoon om het verhaal van deze titel op een veel minder langdradige manier, en met heel veel humor te mogen ervaren. De gameplay is gewoon te langdradig. De sidequests zijn er alleen om de langdradigheid wat te breken en ook qua graphics valt er eigenlijk heel weinig echt te genieten. Voor de 3DS was het een prima titel, maar op de Switch verwachten we net wat meer. Gewoon nog een weekje wachten op Super Mario Bros. Wonder!

Detective Pikachu Returns kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.