Logo GadgetGear.nl
Blu-Ray Detective Pikachu
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Detective Pikachu (Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Leuk verhaal
  • Briljant acteerwerk van Ryan Reynolds
  • Prachtige wereld om te zien
  • Heerlijke grappen voor volwassenen

THE BAD

  • Justice Smith is duidelijk een wat minder sterke acteur
  • Verhaal heeft soms wat moeite op tempo te blijven

Ik ben de eerste om het toe te geven. Ik ben geen Pok√©mon volgeling. Mijn kinderen wel. Hoog op het verlanglijstje prijkt Detective Pikachu, maar door het geweldige Pikachu karakter dat Ryan Reynolds neerzet, valt er voor ouders ook genoeg te gniffelen ūüėä

Het is natuurlijk een hele uitdaging. Een film maken over Pokémon, die ook de acceptatie van ouders kan verdragen. Er zijn immers legio jonge fans, maar in mijn generatie zijn voldoende mensen te vinden die niet meer dan vijf Pokémon bij naam kunnen noemen.

In eerste instantie leek Detective Pikachu even zware kost te worden. Maar bij aanvang wordt je al geconfronteerd met een veel volwassener film dan je misschien zou verwachten. De hoofdrolspeler in de film (Justice Smith) is zijn vader namelijk verloren in een stad waar Pokémon en mensen samen wonen.

Normaal is het voor mensen en Pokémon niet mogelijk om samen te communiceren. Terwijl Tim in het appartement van zijn vader probeert meer te weten te komen over het leven van zijn vader, stuit hij op een Pikachu. En verrassend genoeg, kunnen deze twee wel met elkaar praten. Tegelijkertijd laat hij per ongeluk gas ontsnappen dat Pokémon wild maakt en plots zitten we in de eerste achtervolging… met de nodige humor die we gewend zijn van Ryan Reynolds.

En de klasse die Ryan Reynolds naar de film brengt, is stiekem ook echt wel nodig. Justice Smith is namelijk geen al te handige hoofdrolspeler. Qua emoties heeft hij gewoon moeite om te overtuigen. Jammer.

Wanneer de drukke stad met Pokémon ruimte moet maken voor de bossen, loopt het grafische geweld en het oog voor detail wat terug. Maar dat hoort ook een beetje bij het verhaal. Het tempo raakt er dan ook even uit, maar richting het einde weet de film zich weer prima te herpakken.

Bonus

Eigenlijk is er maar één ding dat echt leuk is, maar dat heeft Warner Bros. dan ook tot in de puntjes uitgewerkt. Dat is de detective modus. Hierin worden clues, quizvragen en achter de schermen materiaal feilloos met elkaar gecombineerd. Hier is iemand echt heel creatief geworden en dat is een heel dik compliment waard.

Conclusie

Detective Pikachu is een prachtige productie van Warner Bros. Nog nooit zag de wereld van de kleine beestjes er zo grauw en realistisch uit. Het verhaal is niet heel diepgaand, maar daardoor goed toegankelijk voor jonge kinderen. En dat is prima, want die zullen al voldoende onder de indruk zijn van alles dat ze zien in deze film. En als non-fan en vader heb ik ook echt wel genoten van de humor. Oja, voor de jonkies is de film ook nog eens in het Nederlands ingesproken.

Detective Pikachu kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.