Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Rad Power Bikes stopt in Europa

Rad Power Bikes is met de RadWagon series de bouwer van misschien wel de meest iconische familiefiets. Tegelijkertijd maakte het merk misschien wel de sterkste fatbikes die op de markt verkrijgbaar zijn… maar het Amerikaanse merk trekt zich nu terug uit Europa.

Na een periode van opbouw, waarin Rad Power Bikes hard werkte aan een netwerk van servicepunten om haar fietsen in elkaar te laten zetten, zit het verhaal er voor de medewerkers toch echt op. Per eind 2023 moet het over zijn met het prachtige merk. Deze radicale stap van het merk is strategie van de nieuwe CEO Phil Molyneux.

Phil Molyneux komt uit de Japanse stal van Sony, waar hij de stap naar de VS maakte. Daar werkte hij later onder anderen voor Dyson en Control4.

Het vertrek uit Europa moet het Amerikaanse merk meer focus geven om op de eigen markt te domineren. Daar zijn de fietsen al behoorlijk bekend, maar zit het nog lang niet op het marktaandeel dat het mag hebben. Bovendien mogen de fietsen daar standaard al een stuk harder gaan, omdat veel Amerikanen naar verhouding grotere afstanden moeten overbruggen.

In tegenstelling tot VanMoof fietsers, hoeven Rad Power Bikes eigenaren niet heel hard te vrezen voor problemen op de lange termijn. Het merk gebruikt op de frames na toch vooral onderdelen die standaard in de markt voorhanden zijn. De kans is dan ook groot dat je bij veel fietsenmakers gewoon nog service op jouw fiets krijgt.

Hier op de redactie zullen we het merk zeker missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.