Logo GadgetGear.nl
Lekke band Vredestein
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Onderzoek: We kunnen geen banden meer verwisselen

Het is vakantietijd. We gaan weer massaal vele kilometers op het asfalt afleggen, maar wat doen we als er een bandje klapt of plat gaat? Onderzoek van Apollo Tyres wijst uit dat we massaal om hulp gaan bellen, want we weten zelf echt niet meer hoe het moet.

Gemiddeld 36% van de Nederlanders zegt een lekke band langs de weg zelf te verwisselen. Het gaat om 27% van de ondervraagde vrouwen en 49% van de ondervraagde mannen. 42% van ons zou echter een hulpdienst bellen en 16% zou een familielid, vriend of collega belasten met het eenvoudige klusje. Hoe jonger de bestuurder is, hoe groter de kans dat ze zich geen weg weten met een lekke band. Overigens heeft 18% van autorijdend Nederland geen idee of ze wel een reserveband in de auto hebben. Of een reparatiekitje en hoe die werkt.

Uiteraard doet Apollo Tyre het onderzoek niet zomaar. Het is de fabrikant achter de Vredestein band. Een band met meerdere lagen versterkte materialen om lekrijden te voorkomen.

Eén reactie

  1. Veel sociaal wenselijke antwoorden. De meeste mensen hebben het nog nooit gedaan. Eigenlijk zou dit een klein cursusje moeten, wanneer je je auto koopt, dus niet alleen bij je rijbewijs, zodat je ook weet waar op zijn minst de krikpunten zitten…

    Overigens gaat het op het wisselen van de wielen, niet de banden. Een band wisselen is niet te doen langs de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.