Logo GadgetGear.nl
Bandenspanning
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

92% automobilisten heeft geen idee over draagvermogen autoband

Het kiezen van een autoband blijkt niet zomaar een klusje als we Apollo Tyres mogen geloven. Het draagvermogen van de band moet goed afgestemd zijn op de bolide die erop moet rusten. En dat maakt nogal een verschil met de toename in EV’s die de weg op gaan.

Uit onderzoek onder 1.000 Nederlandse automobilisten blijkt dat 66% van de respondenten niet weet dat EV’s een hogere bandenspanning nodig hebben om het hogere gewicht aan te kunnen. Wanneer de groep respondenten wordt verkleind naar EV eigenaren is nog steeds 43% niet op de hoogte van dit feit.

Als het gaat om het vinden van het draagvermogen op de autoband, weet slechts 11% van de mannen dit gewicht te vinden en slechts 4% van de vrouwen. Hoe jonger de bestuurder, hoe minder kennis over de autoband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.