Vredestein All-Seasson Band
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Vredestein plant speciale allseason EV band

Elektrische auto’s hebben een net wat andere bandenwens dan bolides op fossiele brandstoffen. De rijeigenschappen verschillen voldoende om met de juiste band een veiliger wegligging mogelijk te maken en eventueel zelfs een stukje energiebesparing mogelijk te maken.

Apollo Tyres heeft hiervoor een nieuwe all-season band ontwikkeld gericht op EV’s. Die hebben doorgaans een grotere acceleratie op de rechte lijn, trekken op met meer koppel en zijn beduidend zwaarder dan auto’s met brandstofmotoren. Dit levert een zwaardere belasting op de autoband op.

De nieuwe band is er nog niet. Die staat op de planning om later dit jaar gelanceerd te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.