Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Xtorm Powerbank Titan

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Enorme capaciteit
  • Kan tot 130 Watt leveren
  • Laadprioriteit voor aangesloten producten
  • Kabels in de behuizing
  • Niet al te zwaar

THE BAD

Met 130 watt te verdelen is de Xtorm Powerbank Titan met recht dé titaan onder de powerbanks. Naast de 100 Watt lader van het Nederlandse merk, was ook deze powerbank onze rots in de branding tijdens een drukke IFA week in Berlijn.

Vliegen met de Xtorm Powerbank Titan

Want daar ging ik. Richting het hotel met de 100 Watt lader en deze Xtorm Powerbank Titan om mijn Oppo Find X5 Pro, OnePlus 10 Pro, MacBook Pro, iPad Pro en Amazon Kindle een week lang van alle stroombehoeften te voorzien.

Het eerste obstakel leek echter de vlucht naar Berlijn te zijn. Op het laatste moment las ik de regels van KLM door betreffende het meenemen van batterijen op de vlucht. Het bleek dat ik maar 100 Kw per batterij mee mocht nemen. Gelukkig steekt deze titaan met 98Kw net onder het KLM limiet. Safe boarding dus, maar hij moet natuurlijk wel in de handbagage.

Unboxing

En dan het liefst in de originele verpakking zegt KLM. Of met afgeplakte aansluitingen. Dat laatste is zeker geen probleem. Door de vlakke, dikke randen is hij compatible met vrijwel ieder stukje huishoudplakband dat je tegenkomt. Overigens is er niemand op de heen- en terugvlucht die ook maar een moment heeft genomen om te checken of ik de boel inderdaad wel heb afgeplakt. De regels van KLM zijn nog altijd iets anders dan de regels bij de controles op de luchthaven.

Handig is dat je bij deze powerbank meteen een tweetal USB-C naar USB-C kabels krijgt. Dit zitten in de rand van de powerbank verwerkt en trek je er gemakkelijk uit. Je hebt dus altijd twee functionele kabels bij je. Super handig. Daarnaast krijg je ook nog een losse USB-A naar USB-C kabel meegeleverd. Net als documentatie.

De ervaring

Iedere avond liet ik de Xtorm Powerbank Titan bijtanken op de hotelkamer. Tussen de 100 Watt Xtorm lader, mijn laptop en andere devices in. De powerbank liet keurig mijn aangesloten apparaten opladen en pakte de overige capaciteit om zijn eigen batterij te vullen. Iedere ochtend vertrok ik dus met een volle powerbank richting de Berlijnse beursvloeren.

De powerbank heeft maximaal 130 watt te verdelen. Maximaal 60 watt over de ene USB-C poort en maximaal 100 Watt over de andere. Sluit je op beide apparaten aan, dan zal de powerbank de beschikbare 130 Watt evenredig verdelen over de apparaten. Prima. Mijn Intel MacBook Pro 13 had in ieder geval altijd de illusie op het stopcontact te zijn aangesloten, waardoor hij altijd full power werkte. Precies waar ik op hoopte. Al geef ik ook toe dat ik de powerbank tijdens de beursdagen zelden onder de 50% wist te krijgen qua stroomverbruik. Let wel, tijdens dit soort beurzen gaan de batterijen van smartphones doorgaans sneller leeg omdat ze moeten vechten om signaal te krijgen tussen alle andere devices en terwijl we in hallen met veel gewapend beton lopen. Echt een klus dus.

De USB-A poorten zijn nog van QuickCharge voorzien. Wanneer daar extra apparaten op zijn aangesloten, wordt ook daar de beschikbare energie over verdeeld.

Conclusie: Xtorm Powerbank Titan 130 Watt

Ik geef toe dat er weinig powerbanks zijn die echt een verhaal kunnen dragen. Dat is anders bij deze Xtorm Powerbank Titan. De enorme hoeveelheid energie die deze bij zich kan dragen. De handige USB-C kabels die in de zijkant zijn weggewerkt. Deze powerbank heeft het eigenlijk allemaal om dagen lang zorgeloos door te kunnen werken tijdens de drukte van een beurs. En ja, deze maand staan alweer perstrips naar Munchen en Parijs op de planning, waarbij de powerbank met ons meevliegt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.