Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Xtorm 100 Watt 4-in-1 Laptop Charger

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Lekker compact
  • Levert tot 100 Watt
  • 4 aansluitingen

THE BAD

Toen we richting Berlijn vlogen voor de IFA, wilden we met zo min mogelijk bagage lokaal verslag kunnen doen. Dan wil je het liefst ook maar één lader voor al je apparaten. Het Nederlandse Xtorm stuurde ons de 4-in-1 AC Laptop Adapter USB-C Power Delivery – 100 W – Volt Series – Zwart.

Overigens was deze power delivery lader geen heel toevallige keuze. Later lees je namelijk ook over de 130 Watt powerbank van Xtrom die we ook meenamen richting Berlijn.

Unboxing

In de verpakking van de 4-in-1 AC Laptop Adapter USB-C Power Delivery – 100 W – Volt Series – Zwart vinden we eigenlijk geen verrassingen. Het is de lader en de documentatie. Dat is ook alles wat we hadden verwacht.

Prestaties

Deze lader van Xtorm heeft vier USB poorten. Op de USB-A poorten kan de lader maximaal 18 Watt uitsturen. Op de USB-C poorten is dit maximaal 100 Watt. Nu is het wel zo dat, net als bij andere merken, er een maximale output is die deze lader kan leveren. In dit geval 100 Watt. Dus als je 1 USB-C apparaat hebt aangesloten, kan die met 100 Watt opladen. Sluit je er twee aan, Kunnen de twee samen maximaal 100 Watt verdelen. Sluit je vier apparaten aan… je snapt het wel.

 

Met het gemiddelde gebruik van een laptop (rond de 60 Watt) hou je dus voldoende capaciteit over om ook jouw smartphone van stroom te voorzien.

Daarover gesproken, op deze foto zie je de originele USB-C lader van mijn Apple MacBook Pro en deze compacte van Xtorm. Dat scheelt heel wat volume in de tas. De MacBook Pro ziet de Xtorm lader overigens ook keurig als stroomnetadapter.

Tijdens mijn trip naar Berlijn maakte ik gebruik van de Powerbank Titan – 130 W – 27200 mAh – XB3 Series – Wit/Grijs. Overdag trok ik met mijn MacBook pro en smartphone de powerbank redelijk leeg. In de hotelkamer sloot ik de powerbank, mijn smartphone, MacBook Pro en iPad op deze lader aan. Iedere ochtend waren alle apparaten netjes geladen.

Conclusie Xtorm 100 Watt 4-in-1 Laptop Charger

Het is niet heel lastig om Xtorm met goud te belonen voor deze USB lader. Hij is lekker compact en biedt een enorme capaciteit, verdeeld over vier aansluitingen. Waar andere fabrikanten niet altijd even transparant zijn over de capaciteit van dit soort laders, is Xtorm dat wel. Je weet wat je koopt, je weet wat je krijgt en met de huidige staat van techniek kun je met deze lader zeker jaren vooruit. Een mooi Hollands product dus.

Xtorm 100 Watt 4-in-1 Laptop Charger kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.