Logo GadgetGear.nl
Foxconn Satelliet
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Foxconn lanceert eigen satellieten voor Starlink concurrent

Apple-fabrikant Foxconn zet de eerste stappen naar een eigen, werelddekkend netwerk van satellieten. Samen met SpaceX lanceerde het dit weekend de eerste twee in een baan rond de aarde.

Foxconn wil niet alleen een grootmacht zijn in telefoons, maar heeft al meerdere malen aangegeven een grote speler te willen worden op het gebied van elektrische mobiliteit. Denk daarbij niet alleen aan de steps van Sharp, maar ook de auto’s die het verkoop onder het merk Xpeng.

Foxconn is als geen ander in staat om in no-time duizenden satellieten te produceren en zo de ruimte om aarde verder op te vullen. Voor de software op de satellieten gaat Foxconn voor nu leunen op het Azure Space platform van Microsoft. Hoe snel en hoeveel satellieten Foxconn de komende tijd de lucht in wil schieten is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.