Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit zijn de Kobo Sage en Kobo Libra 2 ereaders

Vandaag presenteert Kobo twee nieuwe eReaders. Exacte specs hebben we nog niet, maar wel volop plaatjes van de Kobo Sage en Kobo Libra 2. Beiden komen ook met Bluetooth om daarmee de concurrentie aan te gaan met de eRader van Storytel.

Kobo Libra 2

Op het moment van schrijven behoort de Kobo Libra nog steeds tot één van de fijnste eReaders die ik heb mogen ervaren. Deze topper met haar grote display, krijgt nu een opvolger. Deze komt met een sneller, 7 inch HD E Ink Carta 1200 ePaper display.

Dit display wordt weer voorzien van ComfortLight Pro. Dit is randverlichting die qua tint zich aanpast aan het tijdstip van de dag. Met 32GB is de opslagruimte inmiddels gigantisch te noemen, maar tegenwoordig kun je er ook audioboeken mee luisteren. Hiervoor krijgt de eReader namelijk ook Bluetooth ondersteuning mee. De behuizing is nu ook volledig waterdicht.

Kobo Sage

Eveneens waterdicht is de nieuwe Kobo Sage. Ook hier is bluetooth aan de eReader toegevoegd, net als 32GB opslagruimte. Bij de Kobo Sage is gekozen voor een 8 inch HD Flush E Ink Carta 1200 ePaper display. Qua formaat komt deze eReader heel dicht bij de Kobo Forma. Ook dit display komt met ComfortLight Pro.

De Kobo Sage komt met ondersteuning voor de Kobo Stylus. Met deze pen kun je gemakkelijker passages markeren en / of notities maken tijdens het lezen. De stylus is drukgevoelig. Je kunt ook notities in het notitieblok van de eReader maken. Daarmee kruipt Kobo dicht naar de functionaliteit van de ReMarkable toe.

Tenslotte krijgt de Kobo Sage ook de nieuwe Kobo PowerCover. Deze nieuwe vorm van de sleepcover wordt magnetisch met de eReader verbonden en kan met haar eigen batterij, de Kobo Sage bijladen. Een feature die Amazon in 2016 al in Kindle Oasis stopte en nu ook eindelijk in kamp Kobo gebruikt kan worden.

Beschikbaarheid

Vanaf vandaag kun je een pre-order voor de nieuwe Kobo’s plaatsen. De Kobo Sage gaat €289,99 kosten. De kobo Libre 2 €189,99. De eReaders zelf liggen vanaf 19 oktober in de schappen.

Kobo kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.