Logo GadgetGear.nl
Sonos Beam Gen 2
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sonos introduceert de Beam Gen 2 met Dolby Atmos

Zocht jij een hoogwaardiger uitvoering van de Sonos Beam? Dan komt die er nu aan. De nieuwe uitvoering van de compacte Sonos Beam komt onder anderen met ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS.

De Sonos Beam werd ooit gelanceerd als het compacte zusje van de grote Sonos Playbar. Het Een modelletje dat gewoon net iets beter bij een kleinere TV past. De Beam bracht in de eerste generatie echter al heel veel verbeteringen met zich mee als het gaat om de audiokwaliteit.

Sonos Beam Gen 2

Hoewel de Sonos Arc de Sonos Beam inmiddels wel heeft ingehaald qua technologie, is het nu de beurt aan de Beam om te vernieuwen. Dit pakt Sonos meteen groots aan met de introductie van Dolby Atmos. Daarmee zou de Beam nu in staat zijn om zelfstandig 3D geluid neer te zetten. Het zou dus niet langer noodzakelijk zijn om speakers achter je te plaatsen. Daarbij maakt de Beam geen gebruik van speakers die omhoog gericht zijn. Het moet echt van de speakerdrivers aan de zijkanten komen. We zijn dan ook erg benieuwd naar de prestaties wanneer je niet aan iedere kant een muur hebt. De speaker kan zichzelf gelukkig kalibreren voor haar taak met behulp van ingebouwde TruePlay.

De ondersteuning voor DTS zal niet direct aanwezig zijn. Sonos moet de S2 software hiervoor moeten upgraden. Maar Sonos is wel zo aardig om de DTS Digital Surround Sound ondersteuning meteen breder uit te rollen. Ook gebruikers van de Sonos Arc, Playbar, Playbase en Amp krijgen deze ondersteuning. Tenslotte zal Sonos later dit jaar ook Amazon Music HD gaan ondersteunen voor liefhebbers van hi-res audio.

Sonos Beam Gen 2 Exploded View

Om geluid op de hoogste kwaliteit naar binnen te trekken, komt de Sonos Beam ook met ondersteuning voor HDMI eARC. De behuizing is opgetrokken uit stevig polycarbonaat. De installatie is versneld door gebruik te maken van NFC. Iets dat in recente Sonos speakers van het merk zelf en van Ikea terug te vinden is.

De Sonos Beam is neer te zetten, maar kan ook opgehangen worden met reeds bestaande Sonos Beam muurbeugels. Met behulp van de far field microfoons op de speaker kun je digitale spraakassistenten gebruiken om onder anderen jouw smart home aan te sturen en daarmee ook de speaker zelf.

Beschikbaarheid

De Sonos Beam Gen 2 ligt vanaf 5 oktober in de winkel voor €499. Je kunt dan opnieuw kiezen voor een witte of een zwarte uitvoering van de speaker. Wanneer je de Bol.com en CoolBlue links bij dit artikel volgt, zie je dat de prijs voor de bestaande Beam al met 10% is gezakt.

Sonos Beam kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.