TCL brengt eerste Android smartphones uit in Nederland

TCL20 SE

TCL maakte lang geleden al indruk tijdens de IFA, maar het was even wachten tot ze de stap naar Nederland zouden zetten. Deze week heeft het merk de eerste twee Android smartphones naar Nederland gebracht.

TCL

Buiten Nederland, is TCL een enorm groot merk. Toch kennen we ze in Nederland ook. Tot dit jaar produceerde TCL bijvoorbeeld smartphones onder het Blackberry merk. Daarnaast produceert en verkoopt het Android smartphones onder het Alcatel merk. Stiekem heeft het dus al een flinke voet in de markt. Maar… Alcatel is een merk dat zich richt op de onderkant van de markt en BlackBerry is nu aan een Amerikaans bedrijf in licentie gegeven. Tijd dus voor TCL om haar eigen merk hier de markt in te blazen.

TCL20 5G

De TCL20 5G richt zich op het midden van de markt. De smartphone wordt met de Qualcomm Snapdragon 690 5G chipset om de markt gezet. De chipset is voorzien van 6GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte.

TCL20 5G

Het toestel komt met een 6,67 inch display. Het display draait op FullHD+ resolutie en TCL voorziet het van haar eigen NXTVISION beeldverbeteraar. Een blauwlichtfilter is ook aanwezig om te zorgen dat het scherm ‘s avonds rustiger oogt.

De TCL20 5G wordt ook voorzien van een triple-camera. De main camera meet 48 megapixels. Daarnaast zijn ook een groothoek en macrolens aanwezig. Je kunt op 4K resolutie filmen en de camera is dan voorzien van elektronische beeldstabilisatie.

TCL20 SE

De TCL20 SE is een 6,82 inch smartphone. Dit display komt met een inkeping voor de 8 megapixel selfiecamera. Het grotere display draait wel op een lagere HD+ resolutie.

TCL20 SE

Achterop krijg je een camera meer, want TCL kiest hier voor een quad-camera. De main camera is 16 megapixels. Daarnaast krijg je een 5 megapixel groothoek, een 2 megapixel macrocamera en een 2 megapixel dieptecamera voor de onscherpe achtergronden. Filmen kan op FullHD resolutie.

De TCL20 SE draait op een Qualcomm Snapdragon 460 chipset met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Met 5.000mAh is de accu fors.

Beschikbaarheid

De TCL20 5G kost €299. De TCL20 SE kost €149.

TCL20 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

TCL20 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com