Samsung Galaxy S21 met de Samsung Galaxy SmartTag
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung SmartThings Find bereikt 70 miljoen gebruikers

Eerder deze week lanceerde Apple haar Find Me dienst met bijbehorende tags. Bovendien toonde menig fabrikant ook producten met ingebouwde Apple Find Me functionaliteit (bijvoorbeeld de VanMoof S3) en zagen we hoe marktleider Tile van zich afbeet door samen met Spotify het grote Apple voor de rechter te dagen omwille oneerlijke concurrentie. Toch lijkt het onderhand ook niet heel slecht te gaan met Samsung.

Eerder dit jaar mochten we de Samsung Galaxy SmartTag reviewen. Een bluetooth item tracker zoals vrijwel ieder ander. Toch laat Samsung nu zien ook gebruik te maken van de tactiek van Apple en Tile. Ook bij Samsung is het zo dat alle SmartThings gebruikers meezoeken wanneer jij jouw tag verloren bent.

Met het enorme aantal Samsung smartphones in gebruik, krijg je dus toegang tot 70 miljoen toestellen die op de achtergrond SmartThings Find draaien. Daarmee wordt het terugvinden van tags buiten bereik mogelijk een stuk eenvoudiger.

Bovendien heeft Samsung inmiddels ook haar UWB versie van de Galaxy SmartTag gelanceerd. In tegenstelling tot het door ons geteste model, bevat die wel UWB. Daarmee kun je de camera app gebruiken om met pijlen te zien waar je naartoe moet om jouw tag terug te vinden. Dat zou weleens een enorm verschil kunnen maken, mits je een compatible smartphone hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.