Tile ziet Apple AirTag als oneerlijke concurrentie

Hoewel Samsung’s antwoord op de het populaire Tile nog niet direct een concurrent van formaat blijkt in onze test, is Tile minder te spreken over de Apple AirTag. Het bedrijf spreekt van oneerlijke concurrentie en verlangt politiek ingrijpen.

Tile behoort tot de merken die de markt voor item trackers heeft opgebouwd. Het merk is zoo vooruitstrevend en populair dat er steeds meer hardware is met ingebouwde Tile trackers. Hoewel de Tile gebruik maakt van Bluetooth LE en niet van een actieve mobiele verbinding. Dit scheelt enorm in de kosten. Doordat vele miljoenen mensen wereldwijd Tile apps hebben draaien, werkt eigenlijk iedereen mee aan het vinden van jouw item. Daarmee heeft Tile een enorm vloeibaar bereik.

De Apple AirTag doet eigenlijk hetzelfde als de Tile met haar Find My functionaliteit. Functionaliteit die ook in hardware van derden is ingebouwd. Denk aan de fietsen van VanMoof. Apple gebruikt de enorme schaal van haar platform om een voordeel op te bouwen tegenover Tile en daar is Tile niet blij mee.

Tile moet voor haar inkomsten vertrouwen op verkopen van haar Tile item trackers en eventuele abonnementen voor extra diensten. Bij Apple speelt dat anders. Bij Apple betaald de fabrikant om Find My in te mogen bouwen in zijn of haar product. Wanneer Apple gebruikers het Tile abonnement afnemen, ontvangt Apple daar ook al 30% van, waardoor het bedrijf de druk van Apple nu van twee kanten ervaart. Zowel op de afdracht van inkomen als directe concurrentie. Tile wordt in haar kritiek op de concurrentie bijgestaan door Spotify en Match die met dezelfde problematiek kampen aldus Techcrunch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram