Samsung Galaxy S21 met de Samsung Galaxy SmartTag
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Samsung Galaxy SmartTag itemtracker

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Extreem goede app
  • Zoeken werkt enorm goed

THE BAD

  • Werkt alleen met Samsung smartphones

Ben jij jouw sleutels weleens kwijt? Of jouw fiets? Of jouw kind? Dan zijn itemtrackers enorm handig. Samsung stapt redelijk laat in deze grote markt, maar doet iets bijzonders. Het merk kiest voor UWB, Ultra Wideband over Bluetooth 5.0.

Unboxing

Qua unboxing stelt de verpakking niet heel veel voor. We vinden er één Galaxy SmartTag in (er is ook een 2-pack verkrijgbaar). Deze bevat al een batterij en komt met een quickstart guide.

Design

De Samsung Galaxy SmartTag is een kleine tag die je, door het oogje, gemakkelijk aan jouw sleutelbos doet. In vergelijking tot concurrenten als Tile en Chipolo is de Samsung Galaxy SmartTag wel een dikkertje met zo’n 38x38x8mm. De SmartTag weegt slechts 12 gram. De behuizing is IPX3 waterbestendig, dus hij kan wel tegen een spatje, maar niet onderdompeling in een sloot. De CR2032 batterij is gemakkelijk te vervangen.

Installatie

Op de verpakking staat geen verwijzing naar een app. We vermoeden dat het weleens de SmartThings app zou kunnen zijn, maar slaan er toch even de quickstart op na. Die zegt alleen maar dat we naar samsung.com moeten voor productinformatie. Lekker helder.

Gelukkig durf ik op de gok de knop op de Galaxy SmartTag in te drukken. Op het display van de Samsung Galaxy S21 staat meteen de vraag of ik de twee wil koppelen. Natuurlijk! Daarna download de SmartThings app meteen de extra software die het nodig hebt en zijn we klaar om de Galaxy SmartTag in gebruik te nemen. Extreem gemakkelijk, maar iets meer uitleg was handig geweest.

 

Gebruik

 

In de promovideo tijdens de presentatie zagen we dat de Samsung toestellen op basis van camerabeeld konden aanwijzen waar de Galaxy Smarttag zich zou bevinden. Retecool, maar de app biedt die weergave niet. Net als bij andere itemtrackers, krijgen we een kaartweergave. Maar toch gaat de app verder.

We krijgen namelijk ook een soort metertje dat laat zien hoe dichtbij we bij de tracker zijn. En die werkt zeer nauwkeurig. Bovendien kan ik een geluidje starten op de smarttag en is de smarttag daarin veel responsiever dan bijvoorbeelde de Tile item trackers zijn. Die UWB techniek van Samsung werkt dus wel heel fijn.

Conclusie: Samsung Galaxy SmartTag

Het grote voordeel van Tile is wel dat als jij iets kwijt bent, alle Tile apps ter wereld helpen jouw spullen terug te vinden. In hoeverre Samsung zoiets met de Samsung Galaxy Smart Tag gaat doen, is nog onbekend. Dus technisch is het veel beter, maar Tile heeft qua gebruiksbeleving nog een voordeel. Bovendien zit Tile ook in steeds meer producten van heel veel merken ingebouwd. Ook dat is iets waarvan we niet weten of Samsung die dekking op termijn kan evenaren. Maar…. De gebruiksbeleving van Samsung is ongeëvenaard goed.

Samsung Galaxy SmartTag kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.