Komt Xiaomi vandaag met een eigen chipset!?

Xiaomi Surge tweet

Xiaomi heeft in China een nogal opmerkelijke teaser uitgestuurd. Een teaser die suggereert dat het bedrijf vandaag een eigen chipset zou presenteren. Xiaomi deed dit al eens eerder, maar haar topmodellen draaien vooralsnog op de top chipsets van Qualcomm.

De laatste eigen chipset die Xiaomi presenteerde was de Surge S1. Die werd in de Mi 5C geplaatst, een midrange smartphone. In die tijd was HiSilicon van Huawei veel progressiever, maar dat chipfabriekje ligt inmiddels zo goed als stil.

Xiaomi Surge tweet

De release van de nieuwe chipset zou niet geheel toevallig samenvallen met de presentatie van de nieuwe Xiaomi Mi Mix smartphone. De Mi Mix zou de eerste smartphone van Xiaomi met een vloeibare lens worden. Door de vloeistof onder spanning te brengen, zet deze uit of krimpt deze. Daarmee verandert het focuspunt van de lens. Ook zouden we vandaag toevoegingen in de Mi 11 series mogen verwachten.

Zoals je in onze sidebar kunt zien, is de presentatie om 11:30 en jij kunt live meekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.