Review: Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (PS4/PS5)

Spider-Man Miles Morales kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Één van Sony’s meest memorabele games van 2018 was in mijn ogen Marvel’s Spider-Man op de PS4. Misschien komt dat doordat hij wel heel erg aanvoelde als de Batman Arkham series waar ik heel veel uren klokte. Wat was ik blij met het nieuws dat Marvel’s Spider-Man: Miles Morales de launchgame voor de PS5 zou worden.

PlayStation en Spider-Man

Spider-Man en Sony PlayStation hebben een lange band. Wie zich de eerste uitvoering van de PlayStation 3 herinnert, weet vast nog dat in die tijd de eerste trilogie van de Spider-Man films in de bioscoop te zien was. Het logo van de PlayStation 3 werd in precies hetzelfde fint gezet.

Dat de relatie zo diep is, komt mede doordat Spider-Man tot voor kort een uitzonderingspositie binnen de Marvel superhelden kende. Sony heeft lang-lang geleden namelijk de rechten op Spider-Man verworven. Daardoor was de superheld nooit in de andere Marvel films terug te vinden. Dit stopte toen Sony de film Spider-Man: Homecoming ging produceren. Dat wil zeggen, liet produceren. Sony vroeg Marvel om zelf de film met de superheld in elkaar te zetten. Dat mocht alleen als Sony geen andere producties met Spider-Man acteur Tom Holland zou draaien.

Het gevolg was dat de laatste twee echte Sony Pictures films echt heel anders waren. Namelijk Venom, waarin de anti-held Venom de hoofdrol speelde (en Spider-Man geen seconde te zien was) en de animatiefilm Spider-Man Into the Spiderverse. Dat was de cartoon waarin we kennis mochten maken met Miles Morales, nadat verschillende universums met elkaar botsten. Overigens dook Miles Morales ook al even op in de vorige game.

Verhaallijn

Net als bij Marvel’s Spider-Man draait het bij Marvel’s Spider-Man: Miles Morales toch vooral om het verhaal. Miles Morales is inmiddels al enkele maanden in de leer bij Peter Parker. Hij begint erg behendig te worden als understudy van de grote Spider-Man. Sterker nog, Miles begint ook echt al zijn eigen moves te ontwikkelen, naast dat je bijna alle moves van Peter Parker meteen meekrijgt. Inderdaad, het is het tofste om deze game na de voorloper te spelen.

De game is een stuk gevarieerder opgebouwd. Zo hebben de bases van de vijanden echt een veel meer unieke aanpak nodig. Ook kennen ze allemaal een eigen verhaal, waar je net iets vlotter doorheen kunt spelen.

Gameplay

Doordat Miles Morales meteen al zo’n brede moveset meekrijgt, voelt het ook niet alsof je weer helemaal vooraan moet starten met het leren kennen van jouw karakter. Voor mij voelde het echt als thuiskomen om meteen de wijde wereld in te slingeren.

Toch heeft ontwikkelaar Insomniac niet stilgezeten. Het combat systeem is bijgeschaafd. Hierdoor kun je gemakkelijker combo’s uitvoeren en met die combo’s je finishing moves opbouwen terwijl je ook je leven opbouwt terwijl je succesvol aan het vechten bent. In de vorige game moest je daar tijdens je gevechten bewuste keuzes in maken. Dit maakt het vechten in de game veel natuurlijker en leuker.

Om meer variatie in het spel te krijgen, kun je weer nieuwe pakken verzamelen. Ieder pak levert nieuwe extra’s op die het spel weer een stukje interessanter maken. De variatie is daarbij zo goed dat je echt alle pakken wilt verzamelen en uitproberen. Een aantal pakken veranderen zelfs de grafische stijl van de game een beetje zoals we gewend zijn van de film Into the Spiderverse.

De PlayStation 5 ervaring

Op de PlayStation 5 kun je Marvel’s Spider-Man: Miles Morales in wee grafische modes spelen. Namelijk in Fidelity modus met Ray Tracing od de performance modus. Die laatste levert veruit de mooiste graphics, maar zet de hardware van de nieuwe console wel heel hard onder druk. Sony verslaat dan niet alleen de PlayStation 4 in graphics, maar ook de stofzuiger van je moeder als het gaat om lawaai produceren. Performance mode is minder mooi, maar zorgt wel voor een snelle 4K framerate, waar je met plezier mee speelt. Dit laatste heeft al heel snel mijn voorkeur gekregen. Alleen als ik gewoon een beetje ging klooien in de open wereld van de game, schakelde ik naar Ray Tracing om te genieten van al die waanzinnige pixels die de hardware van de PS5 op het scherm zet.

Iets anders dat erg plezierig is, is hoe snel de game kan laden. Dit komt door de NVME SSD van de PlayStation 5. Okay, dan moet je hem wel daarop zetten en met deze enorme games, loopt die NVME SSD wel heel snel vol. Het tweede NVME slot werkt nog altijd niet, dus meer snelle opslag zit er voorlopig nog niet in en is relatief kostbaar. Nu ervaar je waarom 😉

De Dual Sense controller wordt ook heel goed ondersteund door Insomniac. De adaptive trigger werkt erg lekker terwijl je door de steden slingert en geeft je precies de controle die je in de game zoekt.

Conclusie Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Speel je graag de superheld in een fantastische open wereld? Dan is Marvel’s Spider-Man: Miles Morales absoluut een dikke aanrader. Ook als je tot de 99% behoort die nog altijd geen PlayStation 5 kan kopen. Deze titel is namelijk speelbaar op beide consoles. Gezien de gameplay echt waanzinnig lekker is, heb je geen reden om te wachten tot de PS5 wel ergens op voorraad is.

Spider-Man Miles Morales kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Waanzinnige gameplay
  • Extreem mooie omgeving in ray tracing modus
  • Veel betere combat modus

THE BAD

  • Ray Tracing zorgt voor framedrops op de PS5
  • PS5 maakt tijdens ray tracing meer lawaai dan de oude stofzuiger van je moeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events