Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Venom (Blu-Ray 3D)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg sterke en originele verhaallijn
  • Goed afgewerkt
  • Veel extra's
  • Leuke cast

THE BAD

  • Je mist Spider-Man wel een heel klein beetje ;-)

4K is awesome, maar 3D in een goed geproduceerde film blijft goed. Zo ontdekken we ook weer in de nieuwe Venom van Sony Pictures. Dé kijktip voor dit weekend.

Marvel Cinematic Universe

Toen Venom werd aangekondigd, werd ook bekend dat dit een Sony-eigen productie zou worden. Dit in tegenstelling tot Spider-Man Homecoming. De complexiteit zit hem in de deal die Sony met Marvel (dus Disney) heeft. De avonturen van Spider-Man sloten tot deze derde reboot nooit aan op het Marvel Cinematic Universe. Toen Sony besloot de productie van de laatste Spider-Man film ook door Marvel Studios te laten doen, werd die aansluiting wel gemaakt.

Spider-Man Homecoming leverde Sony veel geld op. Hoewel Spider-Man Far from Home in productie is, wilde Sony meer uit haar deal met Marvel halen. En zie hier, Venom. Maar… Sony kon niet haar nieuwe Spider-Man inzetten in deze film. En hoe maak je van de anti-held Venom dan toch een interessant verhaal wanneer zijn ultieme tegenstander straalt in afwezigheid? Precies, je geeft hem een nieuwe tegenstander.

Venom

In Venom zien we het ontstaan van deze anti-held. Hoe hij en drie andere wezens de aarde bereiken en hoe we op aarde met ze omgaan. De samples worden namelijk naar aarde gehaald door ondernemer Carlton Drake (Riz Ahmed) die een soort Elon Musk speelt. Maar een Elon die bewust veel risico’s neemt. Niet alleen door deze wezens naar aarde te halen, maar er ook wetenschappelijke tests op uit te voeren. Ook met menselijke proefkonijnen.

Ondertussen zien we hoe Venom zich hecht aan Eddie Brock (Tom Hardy). Een vlogger die ethisch correct is en daarmee een berg problemen veroorzaakt voor de zender waarvoor hij werkt. Wanneer hij langzaamaan ontdekt wat Venom is en met zijn lichaam doet, wordt het grappig. Vooral omdat Venom een eigen persoonlijkheid heeft… en heel veel honger… en een hekel aan de naam parasiet.

Extra’s

Iedere keer dat we nog een 3D uitgave van een film krijgen, is het hier een klein feestje. 4K is mooi scherp, maar 3D voegt echt iets toe aan de filmbeleving. Vooral wanneer de film goed in elkaar is gezet. Zoals bij deze Venom film. Sony levert die in perfect 3D af op een aparte schijf.

Ook voegt Sony voor de fans heel veel extra’s toe. Verwijderde scenes, verlengde scenes, de Venom Modus met trivia track en nog heel veel meer. Echt super interessant voor iedereen die ook maar een beetje fan is van het Spider-Man universum.

Conclusie: Venom

Venom bevat een berg (volwassen) humor en actie. Bij de productie lijkt enorm veel aandacht te zijn uitgegaan naar een perfecte afwerking van de film. Ik was bang dat ik Spider-Man zou missen, maar het script zit goed genoeg in elkaar om het gemis van Spider-Man op te vangen.

Venom kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.