Apple introduceert €629 kostende hoofdtelefoon

Apple heeft eindelijk haar AirPods Studio gepresenteerd. Nouja, dat was de verwachting, maar de nieuwe hoofdtelefoon heeft de titel Apple AirPods Max meegekregen en gaat €629 kosten.

Draadsensor

De hoofdtelefoon doet technisch een beetje denken aan de Parrot Zik designer hoofdtelefoons uit 2013. Dat was de eerste hoofdtelefoon die draagdetectie had. Dé feature die nu terugkeert in de Apple AirPods Max. Wanneer je de hoofdtelefoon afzet, detecteert deze dat. De muziek pauzeert dan tot je de headset weer opzet. Ten tijdens van de Parrot Zik vonden we dat erg nuttig.

Apple AirPods Max

Over-Ear en ruisonderdrukking

Het is de eerste headset van Apple die je over-ear kunt opzetten. Mits je het assortiment van Beats Audio niet meerekent. Dat audiomerk werd enkele jaren geleden al door Apple opgekocht. De oorschelpen dempen al aardig wat audio. De rest van de demping komt van de actieve ruisonderdrukking. Om geluid om je heen te kunnen horen, kun je de microfoons ook open zetten.

In de hoofdtelefoon liggen 40mm drivers. Dat is niet heel uniek voor deze klasse hoofdtelefoons, maar Apple heeft deze driver wel zelf ontworpen, inclusief een speciale ringvormige neodymium magneet om de driver mee in beweging te zetten. Zelfs op maximaal volume zou de afwijking in het geluid niet meer dan 1% mogen bedragen.

Apple heeft voor de headset ook haar nieuwe H1 processor ontwikkeld. Elke oorschelp krijgt er één mee die ieder weer 10 Audio Core processors aan boord heeft.

Deze indrukwekkende hardware is in staat om geluid in stereo, maar ook 5.1 en 7.1 surround weer te geven. De headset kan ook Dolby Atmos geluid weergeven.

Prestaties

De over-ear hoofdtelefoon krijgt een accu mee die 20 uur mee gaat. Vijf minuten laden is lang genoeg voor anderhalf uur muziek luisteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram