Logo GadgetGear.nl
Oppo Reno4 Pro 5G Camera Eiland
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Oppo Reno4 Pro – Top 5G in het middensegment

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Voelt waanzinnig snel
  • Zeer goed display
  • Waanzinnige camera's

THE BAD

  • Geleverd met Android 10
  • Iets te hoog prijskaartje

Met de release van de Oppo Reno4 Pro 5G claimde Oppo een Android smartphone te lanceren die echt gemaakt is om de nacht vast te leggen. Dat is ook precies waar het toestel qua prestaties enorm opvalt, maar er is meer.

Oppo Reno4 Pro 5G Unboxing

In de verpakking van het toestel vinden we de Oppo Reno4 Pro 5G met een (jawel) 65 Watt VOOC lader en de bijbehorende USB-C naar UAB-C kabel. Op het display zit een screenprotector, maar je krijgt ook een transparante backcover. Je krijgt een SIM tool, headset en de nodige documentatie. Het pakket is dus lekker compleet.

Vormgeving

De Oppo Reno4 Pro 5G voelt dun en licht aan. Door de dunne randen is het toestel, ondanks het 6.55 inch display redelijk compact te noemen. Om het toestel dunner te laten ogen dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note20 Series, heeft Oppo niet het hele camera eiland verdikt, maar er voor gekozen om de lenzen iets verder uit te laten steken dan het camera eiland. Nadeel is dat de meegeleverde backcover eigenlijk onvoldoende dik is om deze nog voldoende te beschermen bij een val. Dus eigenlijk moet je op zoek naar iets om die lenzen meer bescherming te bieden. De power knop zit rechts en links vindt je de volumeknoppen.

Display

De Oppo Reno4 Pro 5G is een middenklasser, maar dat weerhoudt Oppo er niet van om een goed 6,55 inch AMOLED display te plaatsen. Voor gamers is het bovendien tof dat het een 90Hz display betreft. Dat is dus lekker snel, maar ook voor niet-gamers voelt het toestel hierdoor enorm soepeltjes aan. Voor liefhebbers van series en films kan het toestel HDR10+ kleuren weergeven met een maximaal contrast van 5.000.000:1 en een helderheid van 1.100 nits. Daarmee is het display ook in volle zon goed bruikbaar. Oppo heeft er zelfs budget voor uitgetrokken om de vingerafdrukscanner onder het display te plaatsen.

Oppo Reno4 Pro 5G Display

Geluid

Oppo is van origine een audiobedrijf. Die expertise zien we duidelijk terug in de Reno4. Het toestel heeft stereo Dolby Atmos speakers aan boord. Hierdoor levert het toestel een zeer ruimtelijk stereogeluid. Het geluid uit de speakers is ook echt mooi warm.

Ook de meegeleverde USB-C headset van Oppo is echt een prima dingetje. Het geluid uit de oortjes klinkt prachtig helder.

Prestaties

De Qualcomm Snapdragon 765G 5G chipset laat zien dat we een echt middenklasser in onze handen hebben. Maar anno 2020 is zo’n chipset alles behalve slecht. De echte gamer zal net wat performance missen, maar Android voelt echt wel snel aan op dit toestel. Mede door de 12GB wekgeheugen in het toestel. Het geheugen bepaalt namelijk voor het grootste deel hoe snel je tussen apps kunt wisselen en hoe vlot je bestanden kunt bewerken.

Android

Oppo levert het toestel met Android 10 in combinatie met het eigen ColorOS. Dat Oppo niet direct voor Android 11 kiest is opvallend, daar veel toestellen met Android 11 op de markt komen. We verwachten dat Oppo snel een update zal uitbrengen.

Selfie camera

Qua selfiecamera krijg je pure luxe van Oppo. Maximaal 32 megapixels, dus flinke plaatjes waar je echt iets mee kunt. Filmen doet deze camera maximaal in FullHD met 30 frames per seconde in HDR.

Quad-Camera

Achterop zit een 48 megapixel f/1.7, 26mm, 1/2.0″, 0.8µm primaire camera. Optische beeldstabilisatie, laser autofocus, en PDAF zorgen voor indrukwekkende prestaties. Ook in het donker.

Opvallend is dat ook de groothoek camera echt geoptimaliseerd is voor gebruik in het donker. Je krijgt namelijk een 16 megapixel f/2.2, 14mm, 123˚, 1/3.6″, 1.0µm camera.

Voor macro foto’s heet Oppo voor een 5 megapixel f/2.4 camera gekozen. Veel minder lichtgevoelig, maar wel meer megapixels dan wat we gemiddeld tegenkomen.

Tenslotte ligt er nog een 2 megapixel f/2.4 dieptecamera in. Deze zorgt voor de onscherpe achtergronden bij foto’s.

Filmen doen deze camera’s maximaal op 4K resolutie. Het resultaat kun je zien in bovenstaande video. De beelden zijn, ook op 4K, nog mooi stabiel.

Accuduur en opladen

Oppo heeft een 4.000mAh accu in het toestel gelegd. Dit is bij regulier gebruik voldoende om de dag door te komen. Ben je echt actief met de camera of met het streamen van video’s, dan is de kans aanwezig dat je ’s avonds toch echt even aan de lader moet.

Met de meegeleverde lader, kan het toestel met 65 Watt opladen. Hiervoor gebruikt Oppo haar VOOC technologie. Daarvoor wordt de accu van het toestel fysiek gesplitst. Hierdoor kunnen de twee accu’s meer stroom in kortere tijd opnemen. In iets meer dan een half uurtje is het toestel volledig opgeladen.

Concurrentie

Op dit moment kent de Oppo Reno4 Pro 5G eigenlijk maar één echte concurrent en dat is de OnePlus 8T Pro. Dat toestel komt van zusterbedrijf OnePlus en leent zelfs de VOOC technologie van Oppo. Bij OnePlus krijg je voor hetzelfde tarief een snellere chipset, beter display, grotere accu, nieuwere Android, maar een net iets minder imposante camera en een net iets minder indrukwekkend geluid. Met deze concurrentie kun je eigenlijk alleen maar stellen dat de Oppo Reno4 5G iets te duur is.

Conclusie Oppo Reno4 Pro 5G

De Oppo Reno4 Pro 5G is een middenklasser die absoluut niet aanvoelt als een middenklasser. Deze Android smartphone is vlot en ondanks dat de camera opties wat beperkt zijn, zijn de camera’s wel waanzinnig in de nacht. Qua entertainment zal dit toestel je ook echt niet teleurstellen. We hopen alleen dat Oppo snel met Android 11 komt.

Oppo Reno4 Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.