ANWB Smart Driver helpt autopech voorkomen

 Ruim een derde van de Nederlandse automobilisten is bang om autopech te krijgen. Met Smart Driver wil ANWB de consumenten informeren en geruststellen. Smart Driver zal als aanvulling op het wegenwachtpakket te verkrijgen zijn.

Smart Driver is de opvolger van ANWB Connected. Smart Driver is nu meer gericht op het voorspellen en voorkomen van pech en het versnellen en verbeteren van de pechhulp. Daarnaast is Smart Driver uitgebreid met onder andere nieuwe technieken om pech te kunnen voorspellen, een uitgebreidere ondersteuning van dashboardlampjes, een autocheck aan huis door de Wegenwacht, crash-assitentie en uitgebreid advies wat te doen bij (aankomende) problemen.

Smart Driver bestaat uit een connector, die in de auto wordt geklikt, en een app op de smartphone van de bestuurder. Via de connector worden technische data van het voertuig met de experts van de ANWB Wegenwacht gedeeld. Op basis van deze data geeft ANWB aan dat ze vroegtijdig storingen kunnen voorspellen. De bestuurder van het voertuig wordt vervolgens op de hoogte gebracht.

Technologie Smart Driver

Smart Driver werkt met een connector met een simkaart, die de bestuurder in de On Board Diagnostics-poort van de auto steekt, dezelfde poort die garages gebruiken om storingen aan auto’s ‘uit te lezen’. Deze connector houdt de auto vanaf dat moment op 25 punten permanent in de gaten afhankelijk van merk en type auto. Denk aan de accu, oliedruk en de werking van het gasklep-regelsysteem. Smart Driver werkt met auto’s vanaf bouwjaar 2004.

Smart Driver is voor €2,50 per maand beschikbaar als aanvulling op je wegenwachtpakket.

Klik hier voor meer informatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Robert Gunsing
Sinds 2015 volgt Robert Gunsing de wereld van innovatie & duurzame vervoersmiddelen. Voor GadgetGear stort Robert zich op (elektrische) motoren, auto's en alles wat daarbij komt kijken. Niet alleen schrijft Robert hierover, met zijn adviesbureau Mobilyze helpt hij bedrijven en gemeenten op dit gebied.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram