Logo GadgetGear.nl
Aviloo Box
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Aviloo en ANWB leveren onafhankelijke tests EV en PHEV batterijen

Wil jij echt weten wat de staat is van de batterij in jouw elektrische bolide? Aviloo en ANWB kunnen vanaf vandaag een onafhankelijke test uitvoeren zodat jij exact weet hoeveel capaciteitsverlies jij hebt opgelopen.

De test zijn via de websites van beide partijen beschikbaar, maar richten zich helaas niet op de rijder van een reguliere hybride. Alleen plugin en volledig elektrische auto’s kunnen worden getest door de bedrijven. De test die ANWB en Aviloo aan consumenten bieden richt zich echt op het in kaart brengen van de huidige status van de batterij. Daarnaast is er voor zakelijke gebruikers een flash test die de veiligheid in kaart brengt, wat voor consumenten kennelijk niet relevant is.

De test verloopt relatief eenvoudig. Je moet een kastje genaamd de Aviloo box op jouw OBD poort van de auto aansluiten. Je laadt de auto op en rijdt hem binnen 7 dagen tot onder de 10% leeg. Dit levert voldoende data op om de batterijkwaliteit in beeld te krijgen. Twee dagen later ontvang je een certificaat met de staat van de batterij. Of er ook andere rijgegevens worden verwerkt is onbekend.

Dat Aviloo deze testen aanbied is zeer interessant. Naar schatting zijn er inmiddels 54.000 gebruikte EV’s verkocht waarvan de koper dus niet weet wat de staat van de batterij is. Deze tests kunnen in theorie dan ook sterke invloed krijgen op de verkoopprijs van een gebruikte elektrische auto. Voor de standaard test betaal je €99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.