Robert Gunsing
Robert Gunsing

Aston Martin komt met elektrische DB5

De technici bij Aston Martin zijn druk geweest met een nieuw model van de DB5.  De nieuwe DB5 heeft een andere naam gekregen, namelijk; De Junior. De naam geeft al een verwijzing naar de doelgroep van dit nieuwe model.  

Bij Aston Martin houden ze van het verleden. De DB5 is het icoon dat het merk heeft groot gemaakt. We kennen het model natuurlijk van verschillende Bond films. Nu is daar De Junior.  Een open DB5 die maar liefst 40% kleiner is dan zijn overgroot opa.

Nu denk je vast, nog kleiner? Maar dit model is ook niet bedoeld voor de ervaren auto-rijder. Het heeft een hele specifieke doelgroep, een doelgroep zonder rijbewijs, namelijk kinderen! Hiermee kunnen de kleine autorijders met een 6,8 pk sterke elektromotor de blits maken.

De kids kunnen ook behoorlijk hard in hun nieuwe bolide. De Junior kan maar liefst 48 km/u. Maar gelukkig is er ook een begrensde modus tot 19 km/u.

Wil je er een? Er worden er slechts 1.059 van gemaakt, net zoveel als van de oorspronkelijke DB5. Het is alleen geen goedkoop speeltje, het gaat je net geen €40.000,- kosten (zonder belastingen). De productie begint volgend jaar en in de komende twee jaren worden ze geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.