Logo GadgetGear.nl
Apple CarPlay 2024
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Het nieuwe Apple CarPlay komt in 2024

Terwijl het Amerikaanse General Motors van de week liet weten Apple CarPlay niet langer in haar auto’s wilt plaatsen in verband met de veiligheid van de bestuurder, laat Apple weten dat de nieuwe versie eraan komt en dat er in ieder geval deals zijn met Aston Martin en Porsche. Die eerste krijgt de primeur.

Maar die tweede zegt meer dan dat Apple CarPlay alleen debuteert in sportwagens. Porsche behoort immers tot de VAG groep waar Volkswagen, Audi, Seat, Cupra, Skoda, Lamborghini en meer bij hoort. De kans is dan ook groot dat de VAG groep voor het hele merkenportfolio al een deal heeft gesloten met Apple.

Onderdeel van het nieuwe CarPlay is dat Apple diepere integratie met de auto heeft, waardoor je Siri bijvoorbeeld ook kunt vragen om de airco in de auto aan te passen, terwijl informatie van CarPlay ook teruggestuurd kan worden naar andere schermen in de auto.

Naast VAG, zouden ook Ford, Mercedes-Benz en Geely (Volvo, Polestar etc)  interesse hebben.

Eén reactie

  1. Ik vind zowel de optie van Google als Apple er maar een beetje beperkt uit zien. Ik zie veel liever dat fabrikanten zelf wat moois ontwerpen. Je betaalt immers genoeg voor je auto. Is ook goed voor de techdiversiteit. Voor goedkopere autos zou het een optie kunnen zijn.

    Ik heb een Mini en dat menu is echt gemaakt voor het einde scherm terwijl de navigatie en media echt prima werkt.

    De assisten van Android en Apple werkt zeker in de auto erg beperkt. Het is irritant dat. Alleen instructies in een stap begrepen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.