Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Fresh ‘n Rebel Twins Tip; betaalbare volledig draadloze oortjes

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Goede accu 
 • Solide case met accu aanduiding
 • Goede pasvorm dankzij tips
 • Goede afsluiting omgevingsgeluid
 • Spatwaterbestendig
 • Touch control
 • Breed audio beeld

THE BAD

 • Ontbreekt volume bediening
 • Plastic uitstraling case
Het Nederlandse Fresh ‘n Rebel maakt modische audio- en laadproducten voor een vriendelijke prijs. De Twins Tip zijn volledig draadloze oortjes; spatwaterbestendig en met tips gegarandeerd voor goede pasvorm. Maar klinken ze ook?

De Fresh ‘n Rebel Twins Tip komen in een fraai hard kartonnen doosje. In het doosje zit de case met de twee oortjes. Onder de case zitten drie sets tips voor de juiste pasvorm. Een korte USB-USB-C kabel maakt het geheel compleet. Met dit kabeltje kan je de case laden voor 20 uur speelduur. De oortjes zelf spelen ongeveer 4 uur op 1 lading. In totaal heb je dus 24 uur speeltijd. Tijdens de vakantie van twee weken bleek de vollle lading van de case met geladen oortjes voldoende voor de hele tijd muziek bij het zwembad en ‘s avonds internet radio.

Design

De case is van hoogglanzend kunststof. Vingerafdrukken tonen gelukkig niet erg op het hoogglans. De grijze versie die wij ter test hebben oogt netjes maar niet extreem luxe. Vooral de plastic uitstraling zorgt daarvoor. Wanneer je de case opent zie je de oortjes met vier ledjes die de lading van de case aanduiden. Superhandig en iets wat we in onze dure Apple oortjes echt missen. Fresh ‘n Rebel heeft een net product gemaakt wat zonder twijfel in de prijsklasse qua uitstraling uitstijgt boven de concurrentie. De verpakking is goed verzorgd inclusief een duidelijke en leesbare mini handleiding om te snappen hoe de bediening werkt.

Gebruik

De case opent en sluit solide. Duidelijk dat t geen afgeraffeld product is. Er is met zorg een product gemaakt wat wil wedijveren met duurdere opties die op de markt verkrijgbaar zijn. De tips zijn snel verwisseld en voelen ook solide aan. Iets wat altijd spannend is als je hebt meegemaakt dat een tip (van een niet nader te noemen A-merk) ooit in mn oor is blijven steken. Het lijkt zo simpel maar ook tips vergen veel aandacht. De oortjes zitten met de tips prettig en door het lichte gewicht merk je nauwelijks dat je ze draagt. De pasvorm is ook zo dat je met gemak met de oortjes in op een kussen kan liggen. De bediening van de touch control vraagt even gewenning, maar werkt goed. De voice assistent vinden we geen toegevoegde waarde, maar dat is een zuiver persoonlijke voorkeur. Het is jammer dat je niet het volume kan regelen via de touchcontrol. Nummers switchen en muziek pauzeren of spelen kan wel. Een enkele tester had last van aanraking van de touch bediening, bij het uitdoen van de oortjes. Het nummer sprong dan naar het volgende. Dat is overigens alleen bij mensen met kleine oren wanneer de oortjes ook iets meer naar buiten uitsteken.

Audio

Het geluid is prima. Allereerst valt de ruimtelijkheid op. Het geluid is niet extreem overdreven in het hoog en het laag, maar heeft voldoende bereik om lekker te klinken. Het audiobeeld is behoorlijk vlak. Daardoor kan je deze oortjes lang gebruiken zonder dat het geluid gaat irriteren. De oortjes kunnen ook een behoorlijk luid volume spelen zonder enige vervorming. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt. Dankzij de tips en de pasvorm is de passieve onderdrukking van omgevingsgeluid goed. Wij zouden deze oortjes niet aanraden voor een een lange intercontinentale vlucht. Dan heb je meer aan oortjes met actieve onderdrukking van het omgevingsgeluid. Voor dagelijks gebruik zijn deze ronduit prima.

Conclusie

Fresh ‘n Rebel maakt met de Twins Tip de reputatie van kwaliteit voor een scherpe prijs waar. De Twins Tip zijn netjes afgewerkt met een goede case met accu en klinken ronduit duurder dan de prijs. Voor acht tientjes heb je pracht oortjes in een kleur die bij de stemming of outfit past.
De TWINS TIP kosten 79 Euro; ze zijn leverbaar in zes kleuren en zijn online en in diverse winkels te koop.

18 reacties

  1. Dit werkte bij die van mij direct:
   In je device (telefoon/tablet/pc) de Twins te verwijderen/vergeten (mogelijk zie je ze ook 2x in de lijst staan)Bluetooth uit te zetten op de telefoonDoe de oordopjes terug in de case, sluit de case en houd de reset-knop ingedrukt totdat de buitenste LED 3 keer knippert. Je Twins worden nu gereset. Let op: Wacht 10 seconden voor je de case weer opentBluetooth aan te zetten op de telefoon

 1. Oortjes die niet verbinden: eerst naar winkel en met bon vragen om nieuw exemplaar. Anders contact opnemen met fresh n rebel. Is nederlands bedrijf. Zullen vast reageren

 2. Ik heb spijt van deze aankoop. Bellen met de oortjes ben ik slecht verstaanbaar. Bij gebruik met laptop bij videocalls is er bij de ontvanger een enorme ruis. Alsof er een vliegtuig naast me opstijgt wordt er gezegd.

 3. My newly purchased twin tips will not connect to any of my devices it is fully charged but no Bluetooth phone or tablet will pair with it

 4. oortjes werkten goed plots een zijde niet meer, nieuw setje gekocht na enkele weken zelfde probleem.
  Nergens kan je een oplossing vinden. Steeds zelfde problemen op diverse forums .
  Slecht produkt weggegooid geld

  1. In je device (telefoon/tablet/pc) de Twins te verwijderen/vergeten (mogelijk zie je ze ook 2x in de lijst staan)Bluetooth uit te zetten op de telefoonDoe de oordopjes terug in de case, sluit de case en houd de reset-knop ingedrukt totdat de buitenste LED 3 keer knippert. Je Twins worden nu gereset. Let op: Wacht 10 seconden voor je de case weer opentBluetooth aan te zetten op de telefoon

 5. 1 oortje wilt helemaal niet connecten met wat voor aparaat dan ook. de LED blijft ook uit staan en opladen lijkt niet te helpen. ook heb ik aan de onderkant geen LED zitten (als die er zit gaat hij tenminste niet aan)

  ik heb de handleiding gevolgd, tips online gevolgd en niks werkt. het rechter oortje blijft aan staan en kan connecten, maar het linker oortje blijft uitstaan en wilt niet connecten.

  ik heb de case ook al een hele poos aan de lader gelegd maar dat heeft ook niet geholpen. wat kan ik doen? moet ik de oortjes terug sturen?

 6. Druppelend geluid plus oortjes vallen plotseling uit of 1 doet het niet. Heb al meerdere exemplaren gehaald steeds blijft het zelfde probleem. Super slecht.

  1. Hoi Steef. Balen dat je deze ervaring hebt. Wel goed dat je hem deelt met lezers van deze review. Onze ervaring is uiteraard op basis van een enkel exemplaar dat ons is aangeleverd door het merk.

 7. Fresh Rebel ANC en hun service

  Naast het prima geluid en mogelijkheden is de service van fresh Rebel uitzonderlijk.
  Begin januari na een vlucht het doosje van de oortjes in het vliegtuig laten liggen.
  Via een chat met Fresh Rebel, snel een reactie: “ Wij recyclen ontvangen doosjes en sturen U een nieuwe op” Geen kosten en binnen 1 week alles weer werkend!!
  Wat een geweldige servihce!

 8. Na een redelijk lange tijd deze oortjes gebruikt te hebben kan het geluid ineens niet meer hard. Heb alles al geprobeerd om het weer zo hard als normaal te kunnen zetten naar geen van de opties werkt. Iemand een idee waar dit aan kan liggen?

 9. Bijna 2 jaar geleden een Fresh ‘n Rebel oortjes gekocht via de ING rentepunten + bijbetaling.
  Begin juni ineens een vervelende beat in rechter oortje. Vanaf het 1e contact met Fresh ‘N Rebel een geweldige service en assistentie bij het controleren van het probleem. Na het opsturen van de factuur dezelfde dag een vriendelijke reactie “ wilt u de oortjes opsturen” sturen wij u een volledig nieuw model.
  Zelfs voor de kleur keuze kreeg ik nog een verzoek. U kunt kiezen uit 5 kleuren.
  De service en vriendelijkheid, naast dat het een uitstekend product en geluid geeft, is eigenlijk onwerkelijk maar het bestaat dus nog.

 10. Als 3 sets gehad van deze Fresh n Rebel oortjes en steeds hetzelfde probleem na een tijd het rechter oortje doet het niet meer, geen ledje meer dat oplicht en alle resets en tuckjes geprobeerd maar geen succes. Advies niet kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.