Logo GadgetGear.nl
Pokémon Go Extreem Weer Waarschuwing
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Pokémon Go waarschuwt gamers voor extreem weer

Vandaag trekt menig Pokémon Go speler er op uit. Het is weer Community Day. Vandaag staat bovendien een heel belangrijke Pokémon in de spotlights, namelijk Magikarp.

Magikarp is best belangrijk

Deze spartelende vis die haar schijndood keihard lijkt te naderen, verandert namelijk in de sterke vechtdraak Gyarados. Deze draak is niet alleen handig om grote raids mee te winnen of Team Rocket baas Giovanni mee te verslaan. Het kunnen evalueren van Magikarp is ook een belangrijk onderdeel van de opdrachten van de professor waarbij je als beloning, de legendarische Mew mag vangen.

Er zijn spelers die er letterlijk jaren over doen om de benodigde 400 Magikarp snoepjes te vinden voor deze evolutie. Magikarp duikt namelijk niet zo gek vaak op. Bovendien is er een zeer grote kans dat je een shiny Magikarp gaat vinden. Die evolueert in de felbegeerde rode Gyarados. Voor spelers is dit misschien wel een belangrijkere dag dan tijdens het Pokémon Go Fest twee weken geleden.

Pokémon Go Extreem Weer Waarschuwing

Gevaarlijk weer

Bij Pokémon Go hebben ze zich al heel vlot aangepast de corona crisis. Maar ook met het felle zonnetje neemt Niantic, de maker van het spel, haar verantwoordelijkheid. Terwijl Nederland vandaag bij zo’n 36 wegbakt, geeft het spel een waarschuwing voor gevaarlijk weer. Helaas geeft de app geen tips voor spelers om met deze hitte om te gaan. Dus doen wij het.

Tips om veilig te spelen

  • Speel zoveel mogelijk in de schaduw. Ga dus niet spelen op een strand, maar zoek een park met veel bomen en stops op. Gyms zijn vandaag niet relevant.
  • Wel een mooi overdekt park, maar geen stops? Trek dan een paar euri’s uit voor ballen en incense. Gamen kost nou eenmaal geld en die paar euri’s wegen echt niet op tegen een zonnesteek. Bovendien geeft Pokémon Go je vandaag al 30 gratis ultra balls in de shop.
  • Neem niet alleen je powerbank mee, maar ook voldoende te drinken. Schaam je niet om een paar euri’s uit te geven bij de lokale horeca voor een ijsje of een gekoeld drankje. Goed voor jezelf en goed voor de horeca.
  • Wanneer jouw toestel aan de lader hangt, warmt hij sneller op. Kies een vlotte lader en stop gewoon even een half uurtje met spelen. Dan kan jouw toestel de temperatuur beter onder controle houden en zie jij misschien wel de Pokémon speel(st)er van je dromen. Kom je thuis met een vangst die je ouders ook een keertje snappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.