Review: Xenoblade Chronicles Definitive Edition (Nintendo Switch)

Xenoblade Chronicles is een klassieke JRPG die zijn intro maakte op de Wii in 2011 in europa. In 2017 kwam Xenoblade Chronicles 2 uit voor de Switch en dit jaar komen ze nu met een verbeterde versie van het origineel, inclusief een het extra verhaal in de Definitive Edition!

Xenoblades Chronicles gaat over een jonge monteur genaamd ´Shulk´. Shulk leeft samen met zijn vrienden en familie op de Bionis, een gigantisch schepsel dat na een eeuwenlange strijd is overleden.

Sinds de dood van de Bionis is nieuw leven ontstaan en wonen de mensachtige Homs op de Bionis. De Homs zijn in oorlog met het mechanische ras, de Mechon.

De enige die op dat moment het mysterieuze zwaard, de Monado kan handhaven is de strijder Dunban. Dunban raakt na deze oorlog ernstig gewond. Shulk onderzoekt het zwaard in zijn laboratorium om meer over zijn krachten te weten te komen.

Een jaar na de oorlog nadat de vrede geheel was teruggekeerd vallen de Mechons onverwachts aan. Shulk gaat samen met zijn beste vriend Reyn op pad om hun volk te verlossen van het kwaad en achter de waarheid te komen van de invasie. Met de monado in de hand gaat hij samen met zijn vrienden de strijd aan. Dit wordt een spannend avontuur vol plotwendingen en sensatie.

In de extra verhaallijn, the future connected zijn er veel verbeteringen aangepast.

De kleuren worden nu prachtig in HD neergezet en is een lust voor het oog. Een prachtige omgeving waar je je ogen uitkijkt.

Deze vernieuwde versie heeft ook een geremasterde soundtrack en de mogelijkheid te kiezen tussen deze en of het origineel.

Het extra verhaal dat is toegevoegd speelt zich af na de gebeurtenissen van het hoofdverhaal. Het is dan ook sterk aan te raden deze eerst uit te spelen voordat je aan het extra verhaal begint.

Met de hoofd game ben je ongeveer 60 tot 80 uur zoet. Met de extra verhaallijn nog eens zo’n 15 tot 20 uur.

De beide verhalen bevatten prachtige cutscenes.

Het is een meeslepend verhaal met de daarbij horende soms hilarische dialogen en hartverwarmende interacties.

Het extra verhaal speelt zich af 1 jaar na de gebeurtenissen van het hoofdverhaal.

Shulk vliegt samen met Melia over de plaats Alcamoth wanneer hun schip wordt neergeschoten. Hier kom je Kino en Nene tegen. Ze worden aangevallen en hebben hulp nodig. Nadat je ze geholpen hebt gaan ze op zoek naar een veiligere plek. Kino en Nene besluiten jou te gaan helpen voor aan de benodigde onderdelen te komen om het beschadigde schip te repareren. Maar eerst gaan ze het gebied onderzoeken zodat ze beter voorbereid zijn op een eventuele nieuwe aanval. En hier begint het nieuwe avontuur. Ze krijgen te horen dat een monster hun schip aan viel genaamd ´The Fog king´. The Fog King heeft de stad Alcamoth overgenomen. Het is aan jou om de mensen te verlossen van dit kwaad.

Er zijn toch wel een aantal veranderingen in dit nieuwe verhaal in contrast met het hoofdverhaal.

Deze uitbreiding bevat nieuwe gevechtssystemen. In plaats van Chain Attacks kun je andere aanvallen unlocken en toepassen.

In dit nieuwe avontuur heeft Shulk zijn kracht ´Vision verloren. Hierdoor moet je voorzichtiger zijn dan voorheen bij krachtige aanvallen van vijanden.

Sommige bondgenoten vechten nu ook op een andere manier. Ook zijn de drie Skill systemen verwijderd.

Het gevechtssysteem in beide games is een mix van real-time actie in combinatie met tactische aanvallen uit het menu. Ze voeren automatisch aanvallen uit en via het menu dat onderaan weergegeven staat kun je de tactische actieknoppen op een strategische wijze gebruiken. Zelfs de positie waar je aanvalt maakt een groot verschil. Zo kun je sommige aanvallen beter aan de achterkant van de vijand uitvoeren.

Het enige minpunt van dit extra verhaal is dat je de progressie uit het hoofdverhaal niet mee neemt.

In de event theatre kun je alle cutscenes nogmaals bekijken die je hebt vrijgespeeld. Bij sommige cutscenes kun je zelfs de tijd van de dag, het weer en het uiterlijk van de karakters veranderen.

Wat ik heel erg fijn vond aan beide games was dat na ieder gevecht je health weer automatisch bij loopt.

Je krijgt ook een stuk gereedschap genaamd een Ether Pick. Hiermee kun je Ether en speciale kristallen mijnen. Later in het spel krijg je ook een betere Ether Pick waar je hogere rank Ether mee kunt mijnen.

Tijdens het spel kun je switchen naar de Casual Mode als de vijanden momenteel te lastig zijn. Hiermee zet je de moeilijkheids graad lager van de gevechten.

Beide games bevatten veel side quests en het is zeker de moeite waard om ieder verzamelobject te vinden dat per gebied verstopt is want je wordt rijkelijk beloond. Sommige side quests worden na verloop van tijd wel erg saai omdat dit alleen het zoeken van een item betreft en het er gewoon zoveel zijn. Andere side quests zijn net heel tof en voegen weer meer aan het verhaal tussen de personages toe.

Conclusie Xenoblade Chronicles Definitive Edition

Deze uitgebreide en verbeterde versie van Xenoblade Chronicles Definitive Edition is een geweldig spel die je als JRPG fan niet mag missen. Het is een meeslepend verhaal, in mooi HD en een prachtige soundtrack.

Kelly Callemeijn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goed speelbaar in handheld en TV modus
  • Meeslepend verhaal
  • Grote, open wereld
  • Veel extra content

THE BAD

  • De enorme hoeveelheid sidequests kunnen gaan vervelen
  • Progressie in het hoofdverhaal wordt niet meegenomen naar het extra verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events