Oneplus 8 Pro Glacial Green
Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus 8 Pro Preview – Groene krachtpatser onder de €1K

Gistermiddag presenteerde OnePlus haar nieuwe 8 series. De headliner is de OnePlus 8 Pro. Met 12GB LPDDR5 werkgeheugen en 256GB UFS 3.0 opslag. De afgelopen week kregen we al de mogelijkheid om met het toestel te werken. We kunnen je nu al een eerste indruk geven.

Prijsstelling

Laten we het eerst eens hebben over de prijsstelling. €999 of $999 in de VS (omgerekend €909,79). Het gros van de merken knalt sinds ruim een jaar ruim over de €1.000 heen. OnePlus liet al weten dat de komst van 5G haar toestellen duurder zou maken, maar overschrijdt deze grens nog niet. Maar dan krijg je wel echt alles dat OnePlus er tegenaan kan gooien. Met de Huawei P40 Pro die niet heel praktisch is, hebben de andere merken veel marktaandeel te verdelen. Dat weten ze ook bij OnePlus.

OnePlus 8 Pro is Bloedsnel

Het eerste dat opvalt, is de enorme snelheid van de OnePlus 8 Pro. Nee, daar kan de Samsung Galaxy S20 Ultra niet aan tippen. Samsung houdt voor Europa immers vast aan haar Exynos chipset en die ligt gewoon achter op de prestaties van de Qualcomm Snapdragon 865 chipset die onder anderen OnePlus gebruikt. Maar snelheid komt niet alleen van de processor. Voor het werkgeheugen plaatst OnePlus niet alleen 12GB, maar het is ook LPDDR5. Dat is het snelste geheugen dat je op dit moment gaat vinden. Ook het opslaggeheugen is bloedsnel. OnePlus maakt gebruik van UFS 3.0 wat eveneens in de Galaxy S20 series zit. Bij OnePlus krijg je maximaal 256GB en dat is niet bijzonder veel.

Bloedsnel is ook beleving

Maar er is meer om bloedsnel te ervaren. Jouw interface met de smartphone is het display. En ook dat is bloedsnel. Net als Asus, Sharp, Samsung en Oppo, kiest OnePlus nu voor 120Hz met 240Hz pollingsnelheid. Of je nou aan het swypen bent in het menu, of dat je aan het gamen bent. Het display is haarscherp.

Design

Qua design lijkt het erop dat de Oppo Find X2 pro en OnePlus 8 Pro hetzelfde display delen. Beiden afkomstig van Samsung. Wellicht is het ook de reden dat de frames wel heel erg op elkaar lijken. Het is vooral de achterkant, waar het de ontwerpen uiteen lopen. Oppo houdt vast aan het camera design terwijl OnePlus de camera’s in het midden blijft plaatsen. Wat ook echt hoort bij het merk. Persoonlijk vindt ik het prettiger dat het camera eiland bij de OnePlus 8 Pro in het midden ligt. Wat echt eigen is aan OnePlus is de alert slider en die is gebleven. Blijft een waanzinnig handige feature.

Camera’s

Qua camera’s waren de laatste generaties OnePlus op z’n zachtst gezegd… niet tof. De focus lag duidelijk op andere gebieden. Met de OnePlus 8 Pro lijkt OnePlus zich te herpakken. De eerste testfoto’s zien er veel belovend uit. Wel beperkt OnePlus je in de hoeveelheid zoom. Met hybrid zoom (dus niet optisch), stopt het al met 3x zoom. Daarna is het puur digitaal en wordt de kwaliteit al snel minder. Maar… als je niet om een zoomlens verlegen zit… zijn de groothoek en main camera behoorlijk sterk.

OxygenOS

Van origine was OxygenOS de rebelse interface voor Android, gemaakt door externe ontwikkelaars. Niet verbonden aan een merk. OnePlus pikte dit op tijd op en ontwikkelt dit al enkele jaren zelf door. En ja, OxygenOS blijft een erg sterke asset van het merk. De fijne details bespreken we later in de review.

Voorlopige conclusie OnePlus 8 Pro

In her vorige kwartaal bestempelden we de Oppo Find X2 de beste smartphone van dat kwartaal. We zijn nu halverwege April en hebben opnieuw een gigantisch sterke smartphone in de hand. Een betere camera, draadloos laden, een fantastisch display. We moeten nog verder testen, maar de eerste indruk is zeer positief.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.