Niantic stopt Pokémon Go events in verband met Corona

Nidorino en Gengar Raid Day

Het komt nog niet vaak voor, maar na Uber neemt ook Niantic de verantwoordelijkheid om het aantal Corona besmettingen terug te dringen. Ditmaal door Pokémon Go evenementen te schrappen.

Uber

Eerder dit jaar nam Uber al maatregelen in Zuid-Amerika. Daar was een Uber chauffeur met een Coronona besmetting.  Om verdere verspreiding tegen te gaan, werden alle Uber gebruikers die in de betreffende taxi hebben gezeten tijdens de besmettingsperiode, geweerd van het platform.

Nidorino en Gengar Raid Day

Om te voorkomen dat besmette Pokémon Go spelers bij elkaar komen, heeft Niantic besloten in diverse landen de events Nidorino en Gengar Raid Day af te gelasten. Tijdens het evenement konden fans van het spel speciale Pokémon vangen op straat.

Nidorino en Gengar Raid Day stond op de planning voor vandaag, 1 maart. Het is van daag Pokémon Day, de 24ste verjaardag van de bijzondere monstertjes. Tijdens het event zijn Nidorino en Gengar Raid Day te vangen terwijl ze een feesthoedje dragen.

Spelers in Japan, Zuid-Korea en Italië kunnen niet deelnemen aan dit evenement. In Nederland kun je wel de straat op om deze bijzondere Pokémon te vangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.