Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

CES: Insta360 ONE R, de eerste modulaire actie camera

Zet alle goede punten van de beste actie camera’s op een rijtje en voeg daar nog wat wensen aan toe en je hebt de Insta360 ONE R actiecamera. Op de CES verraste Insta360 alle specialisten met dit revolutionaire ontwerp.

Onlangs heb ik nog een stuk geschreven over de laatste 10 jaar in de actie camera markt. zo’n beetje alles wat voor een actie camera door wil gaan hebben we getest. De ene na de andere aanbieder viel weer af. Dat waren niet de minsten. Sony, Garmin, TomTom, HTC en vele anderen kunnen het gewoon niet opnemen tegen GoPro. De onbetwiste marktleider die even een misstap maakte door een drone te gaan maken. Met de Hero8 en de Max zijn ze nog steeds de beste. Geduchte concurrent is DJI. Dit Chinese bedrijf heeft heel veel kennis en ervaring om hun actie camera tot een succes te maken. En toch is daar ineens een nieuwe actie camera. De Insta360 ONE R. Het bedrijf overtuigde ons al met de Insta360 ONE. Qua review samples blijft het wel een lastig Chinees bedrijf. Deze gaan altijd naar de influencers die hun welgevallig zijn. Enfin t is wachten of wij ook een review unit zullen ontvangen of gaan aanschaffen. De Insta360 ONE R hoort onbetwist in onze review lijst. Waarom? Lees hieronder.

Basics

Een actiecamera moet gewoon over een aantal basic beschikken om nog serieus mee te komen. Hoge resolutie (4K), super stabilisatie, goed bij minder licht, HDR en hyperlapse. Het design moet klein en handzaam zijn, waterdicht en met een goede accu. Aan al deze punten voldoet de ONE R. Sterker nog, door het modulaire ontwerp kan de de camera omtoveren tot een selfie amera met het scherm aan de voorkant; een volwaardige 360 camera; een 180 3D camera en met de speciale Leica modules zelfs tot een 1 inch sensor camera. Iets wat tot nu toe enkel Sony heeft met de RX0. Die is echter onbetaalbaar en heeft nog wat kleine nadelen.

2020

Anno 2020 wil je probleemloos kunnen streamen. Hoewel Sony, GoPro, DJI, Ricoh en anderen beweren te streamen, is het zelden probleemloos. Anders is het geval bij de Insta360 ONE. Die kon al twee jaar geleden probleemloos streamen met een setup procedure die iedereen begrijpt. Insta360 heeft grote indruk op veel vloggers gemaakt door de goede software. Wij verwachten dus veel van de software van de ONE R. De claims op hun website liegen er niet om. Ook bevat de camera een zogenaamde tracking mogelijkheid. Dit komt uit de andere 360 graden camera’s waarbij de software een onderwerp blijft volgen en altijd een perfecte 16:9 uitsnede uit het 360 graden beeld haalt. Insta360 heeft bewezen dit als geen ander te kunnen. Als klap op de vuurpijl heeft de nieuwe camera in de app de mogelijkheid om automatisch een filmpje te maken op basis van de sensor info. Tot op heden was dat enkel TomTom die dat goed voor elkaar had. Ook hier zijn onze verwachtingen hoog gespannen. Ook aan audio is gedacht. Apple AirPods kan je gebruiken als microfoon, maar ook de Rode Wireless Go is prima te gebruiken. Perfect dus voor interviews en alles wat je met audio wilt. Bammm daar kan geen één alternatief zich op papier mee meten.

Conclusie

Instal360 heeft met een modulair ontwerp en de belofte van hun goede software de lat hoog gelegd. Compleet met 360- beeld; een als module draaibaar scherm en een 1 inch Leica high-end module. Ook aan geluid is gedacht. Op papier is dit een winnaar. Nu de test….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.