Primeur: Dronebouwer DJI introduceert Osmo Action Camera

DJI waagt de stap naar actiecamera’s. De Osmo Pocket was al een stap richting mobiele camera’s, maar is door de gimbal te fragiel voor ruwe actie. Nu is er de Osmo Action camera. 4K, waterdicht, met een display aan de achterkant en voorkant, Rocksteady stabilisatie, zoals DJI de elektronische stabilisatie noemt.

“DJI heeft altijd de grenzen van de technologie verlegd en de makers van inhoud die van onze producten houden, hebben duidelijk gemaakt dat ze wilden dat we ook de grenzen van hun creatieve potentieel verlegden. Osmo Action is ons hypermoderne antwoord op wat de creatieve gemeenschap eist. Uitzonderlijke beeldkwaliteit en stabilisatie in een unieke en duurzame nieuwe vormfactor, met schermen met twee kleuren en naadloze software-integratie. Voor alle types makers die hun spullen tot het uiterste duwen, stelt Osmo Action de nieuwe norm, “zei Roger Luo, DJI President.

Robuuste constructie en intuïtief ontwerp

Een compact en toch duurzaam ontwerp maakt de Osmo Action de ideale camera voor avonturen. De Osmo Action is gebouwd om extreme omstandigheden met gemak aan te kunnen, is stofdicht, schokbestendig, waterdicht en kan werken bij temperaturen tot nul graden. Osmo Action maakt gebruik van kleurenschermen aan de voor- en achterkant, een unieke ontwerpfunctie die zorgt voor meer handige compositie van scènes terwijl je onderweg bent. Het 2,25-inch touchscreen aan de achterzijde is voorzien van een water- en vingerafdrukafstotende coating en het 1,4-inch voorscherm maakt vloggen en selfies gemakkelijker dan ooit tevoren. Met een helderheid van 750 nits, kan Osmo Action worden gebruikt in moeilijke lichtomstandigheden, waaronder direct zonlicht.

De interactieve gebruikersinterface van OSMO Action, Action OS, combineert een gestroomlijnd en functioneel fysiek ontwerp met flexibele bediening.De bediening is erg vergelijkbaar met de Osmo Pocket. Schakel in, start de opname en draai de video- en foto-opnamemodi in een oogwenk door met drie speciale knoppen. Mis nooit meer een moment met de hulp van SnapShot, waarmee Osmo Action kan worden ingeschakeld en binnen twee seconden kan beginnen met opnemen door eenmaal op de ontspanknop te drukken.

Geavanceerde technologie met uitzonderlijke beeldkwaliteit

Een 1 / 2,3-inch sensor registreert 12-megapixel foto’s en 4K-video tot 60 fps bij 100 Mbps in verbluffende details, waardoor beelden van hoge kwaliteit worden gegarandeerd. Een ontwerp met drie glazen asferische lenzen registreert vervorming met een lage vervorming en helpt bij het verminderen van vervormingseffecten voor verbeterde scènes. De lensdop is afgewerkt met twee lagen anti-fingerprint coating om de foto schoon te houden tijdens het gebruik, evenals een anti-reflecterende coating om de ongewenste effecten van lensverblinding te verminderen, waardoor gebruikers meer flexibiliteit hebben om in heldere omstandigheden te fotograferen.

Met meer dan een decennium aan ervaring met het creëren van mechanische stabilisatie met drie assen, is Osmo Action de eerste DJI-handheld-camera met RockSteady, de Electronic Image Stabilization (EIS) -technologie van DJI. Krachtige stabilisatie-algoritmen werken samen met EIS om elke beweging op te nemen in vloeiende, stabiele video van hoge kwaliteit, zelfs bij het opnemen van 4K / 60fps. Daarnaast is Osmo Action geschikt voor High Dynamic Range (HDR) -video in 4K / 30 fps, wat een extra drietal stops dynamisch bereik oplevert, natuurlijke overgangen tussen lichte en donkere gebieden en rijke details die vaak verloren gaan in complexe lichtomstandigheden. Osmo Action heeft een verwijderbare batterij met een doorlooptijd van 93 minuten opnemen op 4K / 30fps met RockSteady ingeschakeld en 135 minuten opnemen op 1080p / 30fps zonder RockSteady. Met dubbele microfoons kunnen gebruikers profiteren van de spraakbediening van Osmo Action en zorgt een luidspreker voor een uitstekende afspeelkwaliteit.

Creatieve, intelligente functies

Een belangrijk onderdeel in de productreeks van DJI: Osmo Action biedt een breed scala aan zeer creatieve functies die in de camera zijn ingebouwd en die gebruikers kunnen gebruiken met een paar simpele tikjes. Kies tijdens de opname tussen:
– Slo-mo: 8x slow motion in 1080p 240fps of 4x slow motion in 1080p 120fps zorgt voor een visueel fraai effect bij het documenteren van scènes vol actie.
– Timelapse: als de gebruiker minuten in seconden wil veranderen, is Timelapse perfect voor het vastleggen van unieke inhoud met het effect dat de wereld sneller beweegt.
– Aangepaste belichtingsinstellingen: schiet op de sterren met handmatige en semi-automatische instellingen die maximaal 120 seconden belichting mogelijk maken, perfect voor het vastleggen van de nachtelijke hemel.

Ontsluit het volledige potentieel van Osmo Action

Gebruik de onlangs uitgebrachte DJI Mimo-app om Osmo Action met jouw mobiele apparaat te verbinden met Wi-Fi of Bluetooth voor extra functionaliteit, waaronder een live feed van de camera, sjablonen voor meerdere verdiepingen, snel bewerken in de app en meer.

Een ecosysteem van accessoires helpt bij het ontketenen van alle mogelijkheden van Osmo Action, waaronder:
– Camera Frame Kit: meegeleverd met Osmo Action, de Camera Frame Kit biedt een universele bevestiging voor extra accessoires en een venster voor de LED-indicator om de camerastatus in realtime te tonen terwijl het apparaat wordt beschermd.
– Zelfklevende bevestigingen: bevestig Osmo Action op vlakke of gebogen oppervlakken, zoals skateboards, fietsen, helmen en meer om snelle momenten vast te leggen. Zowel de gebogen als de vlakke kleefbevestigingen worden meegeleverd met Osmo Action.
– Waterdichte behuizing: de waterdichte behuizing beschermt het apparaat op een diepte tot 60 meter en biedt een helder beeld door gebruik van sterk glas.
– 3,5 mm-adapter: de 3,5 mm-adapter biedt gebruikers de mogelijkheid om een externe microfoon aan te sluiten voor professionele geluidsopnamen. Onduidelijk is of dit dezelfde is als van de Osmo Pocket.
– Verlengstaaf: leg unieke hoeken vast met de verlengstaaf, die is voorzien van een draaibare telefoonhouder en een ¼-inch schroefadapter.
– Zwevende handgreep: de zwevende handgreep biedt een comfortabele grip voor Osmo Action en houdt deze zwevend tijdens het fotograferen in water.
– Filters: Osmo Action wordt geleverd met Neutral Density (ND), Polarizer en onderwaterfilters. ND-filters (ND4, ND8, ND16 en ND32) verminderen de blootstelling aan licht in verschillende omgevingen, terwijl Polarizer-filters reflecties verminderen en de kleurverzadiging verhogen voor een aantrekkelijker beeld. Oranje zeewater en paarse zoetwaterfilters herstellen de natuurlijke kleur van onderwatertaferelen.
– Oplaadhub: laad tot drie batterijen tegelijk op in minder dan 130 minuten.

 

GadgetGear ervaring

Wij hebben voor de lancering kort met de Osmo Action mogen werken. De beelden kunnen we niet delen omdat het pre-release software betrof. De bediening is voortreffelijk en de gehele camera ademt kwaliteit. De GoPro Hero7 is de camera die nu moet gaan zweten. Die heeft immers geen beeldscherm aan de voorkant, maar is nu wel nog tientjes goedkoper. De Sony Rx0ii heeft wel een klapbaarscherm maar heeft een accuduur en ecosysteem wat we nog niet als beter hebben ervaren dan de GoPro Hero7. Het wordt een spannende zomer want GoPro zal hier zeker op reageren. Wij zullen binnenkort onze ervaring met de Osmo Action delen.

De Osmo Action gaat 379 Euro kosten en is leverbaar vanaf vandaag.

Op instagram account gadgetindetail zijn macrofoto’s van het eerste productie exemplaar te zien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.