Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Nieuws: GoPro Hero 9 met front scherm

2020 is het jaar van de vlog camera’s. Actiecamera marktleider GoPro tovert de Hero 9 om tot een vlog actie camera.

Het Chinese DJI heeft vorig jaar met de Pocket Action aangetoond wat het nut van een front schermpje is op een actiecamera. Het wachten was op het antwoord van GoPro. Op de CES2020 toonde de firma nog het antwoord in de vorm van een los scherm voor de Hero 8. De zogenaamde Display Mod. Een schermpje wat uiterst lastig leverbaar blijkt. Niet zonder reden lijkt het nu. De opvolger heeft een scherm ingebouwd

Innovatie

GoPro blijft ons steeds verbazen met nieuwe functies die er toe doen. Veel gekopieerd, maar nooit overtroffen lijkt het wel. Zo heeft de Hero 9 nog betere stabilisatie en een systeem dat automatisch de horizon levelt. Wij zijn benieuwd naar de beelden, maar wat we nu op internet zien ziet er veelbelovend uit. De beeldkwaliteit is verhoogd naar 5K. Om het geheel compleet te maken zijn ook de livestream mogelijkheden verbeterd. Dat willen wij graag in de praktijk ervaren. Op papier werkt het altijd gemakkelijk, maar enkel de Insta360 heeft aangetoond dat het echt gemakkelijk kan. Zo’n livestream van een event kan op social media weer veel nieuwe hits opleveren omdat de sociale media deze streams pushen.

De Hero 8 had geen verwisselbare lens. Dat was tot de 7 mogelijk. Eigenlijk meer een verwisselbaar glaasje. Nu is het echt een verwisselbare lens geworden. GoPro gaat zelf een wide angle lens leveren. Het spannend is wat merken zoals Polar gaan doen. Wij verwachten spoedig diverse lenzen van verschillende merken. Dat gaat van de Hero een echt (semi)professioneel filmplatform maken.

Iconisch

De Hero blijft een herkenbaar iconische vormgeving houden, Toch is het apparaat in alle opzichten wat groter geworden. Dat levert een groter beeldscherm aan de voorkant op dan de Pocket Action van DJI. Ook de accu is groter en kan dus langer mee. Tevens zit er een extra microfoon in de behuizing die beter overweg kan met het onderdompelen van de camera. Meer camera dus in een iconische vormgeving. Natuurlijk blijft de bevestigingsmogelijkheid ongewijzigd. Zo kan de hero 9 op alle bestaande accessoires bevestigd worden.

De GoPro Hero 9 gaat 480 Euro kosten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.