Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Nieuws: GoPro introduceert Hero 8 en Max

De actiecamera is niet meer weg te denken en GoPro stond aan de basis. DJI legt de marktleider het vuur aan de schenen. Stilletjes komt GoPro met hun antwoord: de Hero 8 met allerlei handige opties en de Max als ultieme 360 graden camera.

GoPro heeft een select gezelschap trouwe influencers de Hero8 gegeven om de eerste content mee te maken. Geen persberichten circus, maar een introductie via influencers uit vooral de USA met een pre-order pagina. De informatie is summier maar het belooft veel.

Software

Allereerst een verbetering van de Hypersmooth stabilisatie. Bij alle resoluties en framerates moet de stabilisatie werken. Als bonus met een Boost knop voor nog een extra stabilisatie in de wildste situaties. De Timewarp is ook verbeterd met een slow down optie. Wat eerder uren edit werk betekende, kan nu met een druk op de knop. De slowmotion is nu 8x vertraagd. De integratie met Facebook en YouTube moet het mogelijk maken om direct live te streamen.

Hardware

De Hero 8 oogt nog als een Hero, maar heeft nu geen frame meer nodig om op een mount te bevestigen. De pootjes voor bevestiging zitten nu ingeklapt weggewerkt in de behuizing. De accu is speciaal voor de Hero 8 herkenbaar met een blauwe rand. Fysiek is de accu tussen de 7 en 8 uitwisselbaar, maar voor sommige functies in de Hero 8 heb je echt de 8 accu nodig. Voor geluid zitten er nu drie mics in de behuizing. Vooral voor volgen moet alles nog beter worden.

Het meest revolutionair is de modulaire aanpak. Er komen drie modules. De Media Mod biedt een premium shotgun-mic met 3,5 mm microfoon- en HDMI-outpoorten en twee flitsschoensteunen. De Display Mod is een opklapbaar scherm voor het kadreren van je beelden, zodat je kunt vloggen zoals exact voor ogen had. Met de Light Mod biedt GoPro een krachtige LED-verlichting voor HERO8 Black. Alle modules zijn alleen nog als computerbeeld beschikbaar. Hopelijk gaat GoPro niet DJI achterna met veel beloven aan accessoires maar uiteindelijk niet leveren. In theorie moet alles voor kerst leverbaar zijn. GoPro daagt met deze vlog Hero zonder twijfel de Sony RX100Mk7 uit.

Max

GoPro had met de Fusion al een 360 camera. Een waanzinnig goede camera maar waarbij de software echt niet de mogelijkheden vol benut. Insta360 heeft tot heden gewoon betere software mogelijkheden waardoor 360 beeld ook bruikbaar is. De Max moet dit gaat verbeteren. Ook hier zal de tijd moeten uitwijzen of GoPro ook echt kan leveren. De specs zien er veelbelovend uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.