Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Tile Mate 2019 met 5 sterren.

The Good
  • Goede app
  • Goed bereik
  • Luide pieper
  • Verwisselbare batterij

Tile Mate 2019 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Hij werd gepresenteerd als de Tile Mate 2019, maar in alle webshops ligt hij als de Tile Mate 2020. Dat snappen we, want hij is pas enkele weken oud en 2019 is bijna om. Tijd voor ons om de Tile Mate 2019 2020 eens te reviewen.

De geschiedenis van de Tile Mate

De Tile Mate werd enkele jaren geleden gepresenteerd. Irritant was dat je de batterij niet kon wisselen. Dus na ongeveer een jaar, gooide je een prima stukje hardware weg.

In 2018 werd de Tile Mate vervangen voor een nieuw model, de Tile Mate 2018. Eindelijk één met een verwisselbare batterij. Een CR1632. Verder bleef de Tile ongeveer gelijk aan haar voorganger. Ook werd een abonnement geïntroduceerd waarbij Tile batterijen begon te leveren op het moment dat deze bijna op zijn. Slim.

De Tile Mate 2019 of Tile Mate 2020

De nieuwe Tile Mate heeft een paar echte performance updates ontvangen. Zo is de pieper die erin zit nu een stuk luider. Zo wordt het gemakkelijker om deze Tile Mate terug te vinden. Ook is de Tile Mate 2019 nu waterbestendig. Je kunt er dus niet mee zwemmen, maar een vochtige tas of jaszak overleeft hij wel.

Gebruikservaring

Sinds de vorige generatie, is het erg gemakkelijk deze Tile Mate te koppelen aan je smartphone. De installatie verloopt probleemloos. Ook het terugvinden van de Tile Mate is een makkie. Zeker gezien er steeds meer Tile gebruikers zijn. Alle apps van andere gebruikers gaan namelijk ook op zoek naar jouw Tile, wanneer je deze kwijt bent. En dat is super handig.

Wel is het zo dat je even moet kijken naar de app rechten in je smartphone. Steeds meer smartphones, waaronder Huawei en Honor, laten het niet toe dat de Tile app in de achtergrond stroom blijft verbruiken. Hierdoor blijft jouw smartphone niet verbonden met de Tile’s die je in de buurt hebt. Bovendien help je zo ook niet andere Tile gebruikers om hun spullen terug te vinden. Dus zet in de app instellingen even aan dat de app in de achtergrond mag blijven werken. Het Tile platform is ook te koppelen met Google Home.

Tile Pro 2019 en Tile Mate 2019

Conclusie: Tile Mate 2019

De verbeteringen aan deze Tile Mate 2019 zijn niet schokkend, maar wel voldoende om blij te zijn met deze nieuwe release. Immers, hij is een stuk luider geworden. Het Tile platform blijft ijzersterk door haar app en de grote community.

Tile Mate 2019 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.