GadgetGear.nl

Review: Tile Mate 2018 Item tracker


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Tile Mate 2018 Item tracker met 5 sterren.

The Good
  • Eindelijk een vervangbare batterij
  • Het Tile netwerk werkt erg goed
  • Fijne app
  • Lekker klein

The Bad

Tile Mate 2018 Item tracker kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Yes, yes, yes!!! Ik mag eindelijk verliefd worden op de item trackers van Tile. Niet dat ik die in het verleden niet fantastisch vond, maar ze hadden een enorm probleem. Na een jaar was de batterij op en kon je ze weggooien. Maar de Tile Mate 2018 heeft dat probleem niet meer.

Het idee

De Tile Mate 2018 is een bluetooth item tracker. Het grote probleem van die dingen is precies dat. Het bleutooth bereik is beperkt. Dus jat iemand jouw tas met een Tile erin, is hij al snel lastig terug te vinden.

En dit heeft Tile heel slim opgelost. Namelijk door een enorme hoeveelheid gebruikers aan elkaar te koppelen. Komen telefoons van andere gebruikers jouw vermiste Tile tegen, markeren ze die meteen. Zo weet Tile tot nu toe miljoenen spullen terug te vinden. Slim toch?

Unboxing

In de verpakking van de Tile Mate 2018 vinden we de Tile en de nodige documentatie. Alles dat je nodig hebt.

Design

Qua design lijkt niets te zijn veranderd. Behalve dat er nu een klepje voor een batterij achterop zit. Simpel, slim en handig. De tile heeft een oogje zodat je hem met een kleine karabijnhaak, tie rip of iets anders kunt vastmaken. Handig!

Het logo is een drukknopje. Daarmee kun je ook opdracht geven om de telefoon over te laten gaan. Handig wanneer je de telefoon kwijt bent natuurlijk. Ook bevat de Tile een kleine speaker zodat hij zelf kan piepen wanneer je hem niet kunt vinden. Handig.

Instellen

Het instellen van een Tile is echt heel gemakkelijk. Nadat je de app op jouw telefoon hebt gezet, geef je aan dat je een nieuwe Tile hebt. Ook welk model dit is. Daarna vraagt de app je om op de knop van de Tile te drukken (het logo). Je hoort nu een piepje en even later mag je de naam aanpassen. De Tile is nu onderdeel van jouw account en je ziet op de kaart waar deze is. Simpel!

Batterij

Op verschillende plekken staat dat de Tile Mate 2018 een CR2032 batterij bevat, maar dit klopt niet. In deze Tile vinden we een CR1632. Die zijn iets duurder. Meestal zijn ze rond de €5 te vinden. Ach, prima voor ongeveer een jaar gebruik, toch?

Tile Premium

Nu Tile minder gaat verdienen aan het vervangen van Tiles, heeft het merk een andere strategie. Onder de noemer Tile Premium gaat het een onderhoudsabonnement verkopen. Dit abonnement kost nog geen 3 tientjes en dekt al jouw tiles.

Als extraatje kun je een Tile delen met familie. Handig als dit bijvoorbeeld de Tile in de auto is en je kind ermee op stap gaat. Je kunt slimme alarmen instellen. Bijvoorbeeld een melding dat je naar buiten loopt zonder sleutels. Ik hoop stiekem dat Tile dit ook aan IFTTT gaat koppelen. Dan kan dit weleens heel nuttig gaan worden.

Je krijgt 30 dagen geschiedenis over de locaties van jouw Tile zodat je kunt zien waar deze geweest is. Je krijgt langere garantie, een betere klantenservice en jaarlijks een nieuwe set batterijen voor alle Tile Mate en Tile Pro’s in jouw account.

Tile Pro

Er is ook nog een Tile Pro. Deze is wat steviger gebouwd en heeft een luidere pieper aan boord. Deze luxere uitvoering is natuurlijk wel net even wat duurder. Bovendien is het bereik van de Pro twee keer zo groot.

Conclusie

Als het gaat om item trackers, ben ik al jaren onder de indruk van wat Tile doet. En nu we de Tile niet na een jaar weg hoeven te gooien, zeg ik graag hoe goed ik hem vind. Het systeem werkt gewoon fantastisch.

Tile Mate 2018 Item tracker kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.