Logo GadgetGear.nl
Apple iPhone Xr
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

iPhone XR, 8 en 8 Plus goedkoper door introductie iPhone 11

Onlangs is de iPhone 11 geïntroduceerd, het nieuwe instapmodel iPhone van Apple. Het technologiebedrijf kondigde daarnaast aan dat het een aantal toestellen goedkoper gaat verkopen. De modellen iPhone XR, iPhone 8 en iPhone 8 Plus worden hierdoor een stuk betaalbaarder. Dit is uitstekend nieuws voor mensen die op zoek zijn naar een goed toestel, maar de iPhone 11 te duur vinden.

iPhone XR is goedkoper

De iPhone XR is een enorm populair toestel. Het Liquid Retina display is helder en uitstekend geschikt om jouw favoriete films en series op te bekijken. Op het grote 6,1 inch display kun je ook jouw foto’s goed bekijken. De iPhone XR heeft een groter display dan de iPhone 8 plus, maar een kleinere omvang, waardoor hij prettig in de hand ligt. Daarnaast kun je kiezen uit wel 6 verschillende kleuren. De oudere telefoon krijgt nog jaren updates van Apple zodat je er lang mee vooruit kunt. De nieuwe prijs van de iPhone XR is €709 (was €859) en de iPhone XR 128GB kost nu €749 (was €919). Sommige modellen zijn uit het assortiment verwijderd, zoals de iPhone XR 256GB. Deze is echter nog wel op voorraad in Nederland dus ook dit toestel zou je nog te pakken moeten kunnen krijgen.

iPhone 8 en 8 Plus in prijs verlaagd

De iPhone 8 en 8 Plus waren de eerste modellen met een glazen behuizing. Hierdoor is het mogelijk om dit toestel draadloos op te laden. De 8 heeft een enkele camera en als je voor de Plus kiest, geniet je van een dubbele camera. Daarnaast beschikken de toestellen over features als True Tone technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat alle kleuren er hetzelfde uitzien bij ieder omgevingslicht doordat het de kleuren op het beeldscherm corrigeert. De nieuwe prijs van de iPhone 8 64GB is €539 (was €689)en de iPhone 8 128GB kost €589. Dit is een nieuwe versie omdat de 256 GB versie is verdwenen uit de Apple store.

Sim only of abonnement?

Door deze prijzen wordt het een stuk aantrekkelijker om een sim only-abonnement af te sluiten. Je koopt dan de iPhone naar jouw keuze en sluit een abonnement af waarbij je alleen betaalt voor het gebruik van een databundel. Je kiest zelf je GB’s, belminuten en sms-bundel. Vaak ben je maandelijks goedkoper uit als je voor een dergelijk abonnement kiest. Daarnaast kun je natuurlijk ook een abonnement met telefoon afsluiten. Hierbij betaal je jouw telefoon in maandelijkse termijnen. De termijnen liggen lager dan voorheen doordat de toestellen flink zijn afgeprijsd. Let er wel op dat je een BKR-registratie krijgt wanneer de waarde van het toestel meer dan €250 bedraagt, zoals het geval is bij de iPhone XR, 8 en 8 Plus. Wellicht is een hybride vorm de oplossing voor jou, waarbij je minder dan €250 leent voor je toestel en de rest afbetaalt via je abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.