Batavia Compact Grip Accuschroevendraaier
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Batavia Compact Grip Accu Schroevendraaier

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • 2Nm elektrische aandrijving
  • Tot 10 Nm handmatig
  • Handig gebruik van de knoppen

THE BAD

  • LED niet afzonderlijk te bedienen

Met de Batavia Compact Grip accu schroevendraaier gaat het Nederlandse Batavia de strijd aan met Bosch. Niet zonder de überschattige Bosch Ixo goed te hebben bekeken, want deze compacte elektrische schroevendraaier heeft stiekem heel wat te bieden.

Unboxing

De Compact Grip accu schroevendraaier zit in een blisterverpakking. Dit krijg je allemaal van Batavia;

  • De Compact Grip accu schroevendraaier
  • 1 lange hex-bit met een PH2 en PZ2 bit
  • Micro-USB kabel
  • Documentatie

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/2313009212127606/

Design

De Compact Grip accu schroevendraaier is vormgegeven als een ouderwetse, dikke schroevendraaier. Door hem dik te maken en met siliconen te omhullen, krijg je een zeer goede grip op de machine. Qua kleuren is hij lekker neutraal.

Batavia Compact Grip Accuschroevendraaier

Bits

Je krijgt meteen een mooie, lange schroefbit mee van Batavia. Let wel op, hij is gezwart en je krijgt meteen vlekken op je handen. Poets hem even een keertje schoon, voor je aan jouw witte Ikea kastje gaat sleutelen. Scheelt je schoonmaken achteraf 😉

De bits worden goed vergrendeld in de kop van de machine. Je moet de zwarte ring op de kop naar voren trekken om bits te kunnen wisselen.

Boor bits op basis van hex, passen ook in deze machine. Maar de elektrische kracht is beperkt tot 2Nm. Voor boren heb je hier niet zo veel aan.

De schroefervaring

En daarmee komen we meteen bij het dingetje. Op de verpakking van de Compact Grip accu schroevendraaier staat dat deze schroeven aan kan draaien met een kracht van 10Nm. Dat is waanzinnig, maar misschien niet helemaal correct.

Die 10Nm is de kracht die je erop kunt zetten wanneer je deze als handmatige schroevendraaier gebruikt. Zoveel weerstand biedt het systeem. En dat is verrekte handig wanneer je dit vergelijkt met de Bosch IXO. De elektrische kracht is echter beperkt tot 2Nm. Dat had iets duidelijker op de verpakking mogen staan, want nu vinden we dat een beetje krom van Batavia. Zonde.

Batavia Compact Grip Accuschroevendraaier LED

Wat handig is, en dat heeft de Bosch IXO ook, is dat deze schroevendraaier je niet vraagt of je linksom of rechtsom wilt draaien. Gewoon naar voor of naar achter. Daar hoeft niemand over na te denken. Slim!

Tenslotte zit er ook nog een witte LED op. Deze schijnt je bij wanneer je in donkere plekken moet werken. Handig! Alleen kun je deze niet aanzetten zonder dat de schroevendraaier draait. En dat kan soms net wat onhandig zijn.

Conclusie: Batavia Compact Grip Accu Schroevendraaier

We vinden de 10Nm op de verpakking wat misleidend. En dan krijgt een product automatisch niet meer de perfecte score van vijf sterren. Ook is het jammer dat we de LED niet aan kunnen zetten zonder dat de machine gaat draaien. Want soms wil je eerst even schijnen voor je gaat draaien. Maar dat zijn dan ook de enige commentaren op dit verdraaid handige stuk gereedschap. De Batavia Compact Grip Accu Schroevendraaier krijgt dan ook 4,5 sterren van ons.

Batavia Compact Grip kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.