Na de auto en de fiets, stapt de ANWB in ‘smart home’ verzekeringen

In het VK is het al een tijdje op de markt; een woonverzekering met een domoticapakket. Daar is het verzekeraar Neos die het op de markt brengt. Samen met de ANWB komt dit pakket nu ook naar Nederland.

Het pakket

De alarmdiensten van de ANWB zijn gericht op het gebruik van de Neos domotica hub. Deze koppelt Z-wave sensoren van Fibaro aan jouw woonverzekering. Zo kun je monitoren op inbraak-, brand- en waterschade. Ook ontvang je één camera. In het VK kosten extra camera’s bij Neos 20 pond. Wat behoorlijk goedkoop is voor een streaming camera.

WTF ANWB, het is een huis!?

Voor een huisverzekering en een smart home platform lijkt de ANWB niet direct de meest logische keuze. Belangrijk voor het systeem om te werken, is een goede alarmcentrale. En die heeft de ANWB al jaren. Daarmee is een belangrijk stukje infrastructuur gedekt.

Wanneer er namelijk iets mis gaat in jouw woning, zal de ANWB in eerste instantie een push bericht naar je versturen. Daarna volgt een SMS en uiteindelijk een telefoongesprek met de alarmcentrale.

De test…

Wij zijn natuurlijk benieuwd wat de kosten gaan worden van het pakket, maar ook waar het pakket mee integreert. En dit gaan we testen. Over iets meer dan een maand lees je onze ervaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.