Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Black Shark gaming phone nu ook in Nederland

Eergisteren waren we nog bij Asus en Vodafone voor de lancering van de Asus ROG Phone in Nederland. Zojuist krijgen we bericht dat de Black Shark, de grote uitdager, vanaf nu ook te koop is in Nederland.

Daarbij gaat het voor de Black Shark nog wel om bestellingen via internet die direct naar Nederland worden uitgeleverd. Net als bij de Asus ROG en de Razer Phone 2, maakt de Black Shark gebruik van de Qualcomm Snapdragon 845 chipset in combinatie met 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Opvallend is echter dat de Black Shark een extra grafische processor heeft meegekregen. Een wereldwijde primeur.

In tegenstelling tot de Asus ROG heeft de Black Shark geen hele brede line-up met accessoires. Eigenlijk alleen een gamepad die echt op maat is gemaakt. Het toestel kost met €499 (of €549 met gamepad) zo’n €700 minder.

De strijd rondom gaming phones in Nederland is dit jaar echt losgebarsten. Razer sloeg Nederland vorig jaar een beetje over, maar is nu samples van de Razer Phone 2 onder journalisten aan het verspreiden. Honor lanceerde eerder dit jaar de Honor Play, maar kan zich nog niet meten met de serieuze gaming phones. Ondertussen is de Asus ROG Phone veruit de duurste gaming phone in der Nederlandse schappen. Een toestel als de Black Shark zou het dus weleens heel goed kunnen doen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.