Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xiaomi introduceert haar Black Shark gaming smartphone

Na Acer en Razer stapt een nieuw merk in de markt van high-end gaming smartphones. Ditmaal is het de Chinese gigant Xiaomi. Het merk kondigde het nieuwe merk Black Shark en haar eerste smartphone aan.

De Black Shark Android smartphone zal draaien op de snelle Qualcomm Snapdragon 845 chipset. Deze octa-core chipset draait op maximaal 2.8GHz en gamers krijgen de keuze uit 6GB og 8GB aan werkgeheugen. Een vloeibaar koelsysteem moet voor spreiding van de hitte zorgen.

Onder en boven zien we grotere randen om het display, waarschijnlijk om hem goed vast te kunnen houden. Het display zelf meet 5.99 inch. Helaas krijg je slechts een Full HD display, maar op Full HD haal je zeer waarschijnlijk wel veel meer performance uit de GPU van de chipset. De resolutie van Razer ligt echter een stukje hoger. Black Shark zal ook een gamepad introduceren.

Achterop krijg je een dual-lens camera met 12 en 20 megapixels. Voor krijg je een 20 megapixel selfie camera voor YouTubers. Ook zal er een professionele microfoon zijn om jouw gaming sessies van commentaar te voorzien.

Het 6GB model van de Black Shark zal $477 gaan kosten en is daarmee naar verwachting een concurrent voor de OnePlus 6 series. De 8GB versie gaat $557 kosten, wat toch ook scherp geprijsd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.